Judios

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (422 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
“El Pueblo Judío es una invención”.

La memòria històrica és manipula per interessos. El Segon Temple dels jueus és el mite on els romans van expulsar els jueus de Palestina, cosa que no ésveritat, ja que no han tingut una discontinuïtat històrica en un territori, els jueus palestins ara són conversos al Islam.
La idea dels nacionalismes es crea a partir del S.XIX, és l’època on es formenels Estats, italià, francès i el jueu.
“Progrom” es una paraula que defineix la persecució jueva. Els jueus sempre han estat perseguits a Europa, degut a que la cohesió d’un Estat es fa a partir de lacohesió de la religió, per tant la diferencia ideològica era pecat.
Els jueus es dedicaven a la banca i al comerç, eren qui prestaven diners en èpoques de crisis. Eren una minoria molt tancada, ieren útils per quan un regne havia de demanar diners. Per tant la població jueva era alfabetitzada ja que havien de llegir el llibre sagrat, el Talmud.
El judaisme intentava fer adeptes, fins queentenen que si el poble jueu es l’escollit, i fan adeptes a tothom, no totes es poden salvar, ja que no tothom es l’escollit. Per aquesta raó, només son jueus els fills de jueus o els que per voluntatpròpia volen ser-ho, no hi ha una política de conversió com amb altres religions.
Una església no ha de tenir poder legislatiu, ja que hi ha la separació entre estat i església. L’Estat d’Israel no ésdemocràtic perquè no té una Constitució escrita. A Israel hi ha tres classes de ciutadans: jueus normals que paguen impostos i van a la guerra, ciutadans ortodoxes que no paguen impostos ni van a laguerra i ciutadans musulmans discriminats i palestins amb passaport israelí.

“Ya han matado a seis millones”

El text presenta un títol, en el que ja es denota que parla de la Segona Guerra Mundiali l’extermini de civils per part dels alemanys. Trobem com, els alemanys volien intercanviar persones, civils vius, per camions de subministraments per continuar fent la guerra, del contrari, els...
tracking img