Juego limpio

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (509 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 3 de junio de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
DECÀLEG DEL “JOC NET” A L’ESCOLA

Els alumnes del curs que signen sota d’aquest decàleg, després d’haver llegit les seves deu normes, es comprometen a complir-les i fer-les complir. Si actuemrespectant aquest decàleg, podrem aconseguir participar tots en les classes d’EF i en els esports passant-nos-ho bé i sense enfadar-nos amb companys, adversaris, àrbitres o mestres.

Les regles són lesmateixes per a tots. Les respectaré i vetllaré per que els altres companys les respectin.

Respectaré als companys, els animaré en tot moment, felicitant-los quan facin una bona acció, ajudant-losquan ho necessitin i fent-los saber amb correcció quan una cosa que han fet no m’ha agradat. També acceptaré quan un company em corregeix i m’ajuda, i li agrairé el gest com quan em diguin que ho faigbé.

Sense adversari no hi ha joc, l’he de respectar perquè ell vol aconseguir el mateix que jo: guanyar. La rivalitat només existeix mentre dura el joc i s’acaba quan aquest s’atura. No riure nimenysprearé als rivals que han estat poc encertats en alguna acció del joc o es lesionen.
Ajudaré a l’adversari lesionat i no m’aprofitaré de la situació per aconseguir un avantatge. Si l’adversari norespecta el reglament, li ho faré saber, i si no rectifica, avisaré al jutge.
Si un adversari reconeix el seu error i es disculpa, li acceptaré les disculpes. Si l’adversari és moltinferior, no l’hem de despreciar ni aprofitar-nos de la situació.
L’àrbitre o jutge s’encarregarà de fer complir les normes a tothom per igual, però, és humà, com jo, i es pot equivocar. Per això respectaréles seves decisions i no les reclamaré amb insistència ni m’enfadaré encara que vegi que s’ha equivocat clarament. Sempre que pugui l’ajudaré en la seva tasca, si li facilito la feina,s’equivocarà menys cops i tots podrem estar més a gust en el joc.
Si veig que l’àrbitre o jutge s’ha equivocat, al final del joc li demanaré explicacions, ell em justificarà i raonarà perquè ha pres la...
tracking img