juls

Páginas: 4 (962 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
Els animals invertebrats

Els animals invertebrats són animals més nombrosos del planeta caracteritzats per la falta d’un esquelet amb columna vertebral, alguns el seu cos està protegit perclosques i presenta simetria, viuen en aigua dolça, en el mar o en terra, són ovípars i de l’ou surt una larva. Estan formats per cèl·lules nervioses i musculars.
Nutrició
En els invertebratsl’alimentació és hetròtrofa.
- És intracel·lular, és a dir dins de la cèl lula (lisosomes). És pròpia dels éssers vius sense tub digestiu (les ESPONGES).
- EXTRACEL a dir es dóna fora de la cèl·lula.Requereixen tub digestiu, on també passa l'absorció dels nutrients que passen al medi intern. És pròpia dels anèl·lids, mol·luscs, ARTRÒPODES, EQUINODERMS.
- MIXTA, pròpia dels Pòlips (CORALS) i celenteros(MEDUSES).
Reproducció
Poden reproduir-se de dues formes diferents :
Asexual : La reproducció asexual és el procés a través del qual un organisme crea còpies genètiques idèntiques a si mateix senserequerir de la combinació de material genètic amb un altre individu de la seva espècie.
Sexual : La reproducció sexual és un procés biològic mitjançant el qual els organismes originen descendents através de la combinació de material genètic que normalment procedeix de dos individus de tipus sexuals diferents o solament de cèl·lules de tipus diferents. Aquests organismes posseeixen dos sexes adultsdistints, el mascle i la femella. Es caracteritza per la unió de dues cèl·lules especialitzades (cèl·lules sexuals o reproductores) anomenades gàmetes. Aquest procés s'anomena fecundació, i dona lloca la formació d'un zigot, que es desenvoluparà en un embrió i més tard formarà un individu complet.

Tipus d’invertebrats
Porífers : Els porífers són els animals que coneixem com esponges. Viuenen mitjans aquàtics, fixos sobre el fons sorrenc o rocós. Tenen simetria radial o no tenen simetria.
El seu cos té forma de sac i està perforat per nombrosos porus que es comuniquen entre si per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juls Juliette
  • juls
  • JULS
  • Juls
  • Juls
  • El juls
  • Un mundo para juls

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS