Kärleks relationer i sverige

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (608 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Le que aparece a continuación es el manuscrito de una presentación oral para mi clase de sueco sobre cómo funcionan las relaciones de amor en la Suecia moderna:

Vad är kärlek? Vem kan beskriva detriktigt? Ingen kan, och det är därför den här fråga är så svårt att undersöka. Det finns inte en matematisk formel eller en strikt regel ...

Vårt projekt är en mycket ytlig försök att förstå liteom svenskars kärleksrelationer. Vi ska inte fokusera bara på officiella data, utan också om vad svenskarna själva tänker, om vad invandrare som är ihop med svenskar tänker, och om vår erfarenhet efter5 månader i Sverige.

Så här är det: Svenskars kärleksrelationer: myt och verklighet. Varning: Alla likheter med verkligheten är bara ren tillfällighet.

I 2006, Dan Höjer, författare,journalist och tidigare chefredaktör för Kamratposten (en tidning för barn mellan 8 och 16 år) intervjuade barn mellan 9 och 12 år om vänskap, vardag, framtidsdrömmar och kärlek för en bok som heter ¨Alltdet tjejer och killar tycker och tänker innerst inne¨.

Hur ska en riktig kompis vara? Hur känns kärlek? Vad är meningen med livet? Hur ska drömkillen eller drömtjejen vara?... är bara några avfrågorna som han ställer i hans bok.

Nu kan ni läsa vad barn tänker om kärlek:

Hur känns kärlek?

Emelie, 11 år: För det mesta känns det bra, som om kroppen bara vill till den man är kär i.Göra saker med den, gå på tivoli, äta glass… Sånt som man gör med kompisar.

Ellin, 11 år: Det finns bra. Man känner sig glad, lycklig och det spritter i benen och i hela kroppen. Och när man ser denman är kär i blir man jätteglad och jag brukar prata mycket med den jag är kär i så att han ska förstå.

Vincent, 10 år: Jag vet inte riktigt. Tevespel är min kärlek, jag spelar sex timmar varje dag.Och så mina syskon. Jag känner mig glad när jag är med mina syskon. Jag tror inte att kärlek till syskon känns på samma sätt som till en tjej. Men jag vet ju inte.

Som du kan se, deras känslor...
tracking img