Kant

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
1. RELACIÓ DE KANT AMB EL MÓN DE SOFIA
En el món de Sofia la relació que trobem amb Kant és que Alberto(el professor de filosofia de Sofia) li explica en forma d'exemples, la teoria extreta pelfilòsof Kant.
El paral·lelisme que utilitza Alberto per mostrar-li el pensament d'aquest autor el fa amb l'exemple d'unes ulleres. Alberto, fa que Sofia es posi unes ulleres de sol de color vermell iun cop les té posades li pregunta com ho veu tot. Sofia respon dient que ho veu tot tal i com abans però en tons vermellosos. Amb aquesta simple acció Alberto aconssegueix fer arribar a Sofia a unconclusió, hi ha dos elements que contribueixen al nostre coneixement del món. Aquests són la percepció sensorial i la raó. Per aquesta regla de dos arribem a la llei de causa-efecte posant l'exempled'un gat i una pilota i el d'una pilota i un humà. Un jugarà amb ella i l'altre voldrà saber d'on a vingut respectivament.
És doncs quan Sofia i Alberto són interromputs per la caputxeta vermella queés comença a parlar de l'ètica de Kant. La intrusa, havia dut a Sofia una carta amb un frase que defineix la ètica de Kant.Aquesta frase és: "Si el cervell humà fos suficientment simple per nosaltrespoder entendre'l, aleshores seríem tant estúpids que no el podirem entendre" . A partir d'aquí, es fa una breu explicació ja que Kant havia dit certs pensaments sobre aquest efecte. Nosaltres, nopodem esperar entendre el que som. Potser podem comprendre un flor o un insecte, però mai ens comprendrem a nosaltres mateixos. I molt menys podem esperar comprendre l'univers.
Alberto fa recorda aSofia l'ètica de Hume la qual diu que mai podrem jutjar el que està bé del que està malament.
Kant en canvi sempre pensà que la diferència entre el bé i el mal és una qüestió de raó i no de sentiments.Segons ell tots nosaltres sabem el que està bé i el que està malament però no perquè ho haguem après sinó perquè ha nascut en la nostra ment.
Per tant, podem veure que segons la gnoseologia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kant
  • Kant...
  • Kant
  • Kant
  • kant
  • kant
  • Kant
  • Kant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS