Kjjjj

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
Johann Carl Friederich Gauss va néixer a Brunswick el 30 d’abril de 1777 i va morir el 23 de febrer del 1855 a Gotinga. Va ser un matemàtic, astrònom i físic alemany que va ser considerat com elpríncep de les matemàtiques. Va néixer en una família pobre u des de ben petit va destacar pel seu talent amb els números i el llenguatge. Al 1874 va ingressar a l’escola de primària de Brunswick on feiaclasses un professor anomenat Büttner que tenia com a ajudant el matemàtic Martin Bartels. Des de que Gauss el va conèixer els seus progressos en matemàtiques es van accelerar. Als 16 anys va tenir lesprimeres idees intuïtives sobre la possibilitat d’un altre tipus de geometria i als 17 va començar a completar el que havien deixat a mitges els seus predecessors en matèria de teoria de números.L’educació de Gauss va ser finançada pel duc de Brunswick que admirat per les seves capacitats va voler assegurar-se que la seva educació arribés a bon port. Va entrar al collegium carolinium on vasorprendre a tothom per la seva facilitat en les llengües. Al 1796 va demostrar que es pot dibuixar un plígon regular de 17 costats amb regla i compàs. També, va ser el primer en provar rigorosament elteorema fonamental de l’àlgebra. Al 1801 va publicar el llibre disquisitiones arithmeticae, amb sis seccions dedicades a la teoria dels números. Al 1809 va ser nomenat director de l’observatori deGotinga. En aquest mateix any va publicar la teoria motus corporum coelestium in sectionibus coinvis solem ambientum que descrivia com calcular l’òrbita d’un planeta. També va profunditzar sobre equacionsdiferencials i seccions còniques.


Gauss va profunditzar en la resolució de sistemes d’equacions de 3 incògnites a través de la geometria. És per això que en la resolució de sistemes de 3 incògnitesdiem que es pot utilitzar el mètode de Gauss que consisteix en:

convertir un sistema "normal" de 3 equacions amb 3 incògnites en un escalonat , en el que la 1ª equació té 3 incògnites , la 2ª...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kjjjj
  • kjjjj
  • kjjjj
  • kjjjj
  • KJJJJ
  • kjjjj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS