Ksksks

Páginas: 3 (536 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
APRENDRE DE MEMORIA
Corrents de convecció:
Els moviments de convecció es duen a terme al mantell i consisteixen en corrents anomenades plomall tèrmic(corrents molt calentes que van des de la zonadel mantell més propera al nucli fins a l’escorça, on es refreda i torna a descendre); a diferents temperatures dins d’un fluid en el qual els materials més calents com que pesen menys ascendeixen iels materials més freds al ser menys densos i pesats descendeixen.
Aquests corrents s’originen quan els fluids són escalfats per baix i a continuació s’expandeixen, disminueixen la densitat itendeixen a surar en un medi més dens i així és com es formen els corrents ascendents. Al contrari d’aquests els fluids situats més amunt no els hi arriba tanta temperatura i al ser més densos els fluidss’enfonsen i formen així els corrents descendents.
Aquests canvis de temperatura són causats per les altes temperatures que assoleix el centre de la terra i en canvi l’escorça està freda.

Trobem trestipus de relleus associats amb els punts calents(zona de vulcanisme intens que es forma quan els plomalls tèrmics ascendeixen des de la base del mantell cap a la superfície):

* Dorsals oceàniques:Són serralades volcàniques o zones volcàniques de milers de km de longitud submergides, més actives del món

* Les dorsals oceàniques presentes dues elevacions paral·leles amb una vall centralanomenada rift (rifting: trencament d’una placa continental a causa de l’activitat d’un plomall tèrmic que s’acumula a la base. Les roques al rebre calor es dilaten i es fan menys denses iexperimenten aquest bombament i es fractura.) per on surt magma procedent de l'astenosfera i que es diposita als dos costat creant més sòl oceànic.

* Altiplans continentals elevats: grans planes extensesaixecades per la pressió d’un plomall tèrmic situat sota.
* Subsidència tèrmica: si el plomall tèrmic perd activitat i el mantell es comença a refredar, la litosfera continental es refreda i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ksksks
  • ksksks
  • ksksks
  • Ksksks
  • Ksksks
  • Ksksks

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS