Kyoto

Páginas: 3 (505 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2011
El debat mundial per renovar Kyoto s'enceta a Barcelona amb la incògnita encara dels EUA.
Barcelona és, durant tota la setmana, la capital mundial en la lluita contra el canvi climàtic. Aquestatrobada internacional és l'última abans de la cimera de Copenhaguen, que es farà al desembre patrocinada per l'ONU i que haurà de servir per arribar a un compromís per substituir el Protocol de Kyoto. Latrobada a Barcelona reuneix 4.000 representants d'uns 180 països. El president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la vicepresidenta espanyola, María TeresaFernández de la Vega, han donat el tret de sortida oficial a l'esdeveniment. L'ONU alerta que sense els Estats Units serà molt difícil que la comunitat internacional arribi a un acord.
Un total de 4.000persones, amb delegats de més de 180 països, són a Barcelona amb la difícil missió d'arribar al màxim consens de cara a la cimera de Copenhaguen del mes que ve. La inauguració s'ha fet una mica més tarddel previst a causa de problemes en l'acreditació i l'entrada al recinte de l'Hospitalet de la Fira de Barcelona.
El secretari de l'ONU per al Canvi Climàtic, Yvo de Boher, ha advertit que "el compteenrere ha arribat gairebé a zero. De Barcelona ha de sortir una "arquitectura bàsica i senzilla" que permeti assolir un acord per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a Copenhaguen. ElsEstats Units són una peça clau per aconseguir avenços significatius perquè la comunitat internacional no acceptarà cap acord sense el vistiplau nord-americà. El responsable de l'ONU contra el CanviClimàtic no espera que surtin números concrets de Barcelona, però sí "un pacte general. Aquests cinc dies són crítics en el camí cap a l'èxit a Copenhaguen", ha afegit.

El protagonisme d'aquestaprimera jornada ha estat per a les autoritats, que han coincidit a destacar que cal arribar com més aviat millor a un acord, perquè el canvi climàtic, han dit, és un problema que ens afecta a tots....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • KYOTO
  • Kyoto
  • Kyoto
  • Kyoto
  • kyoto
  • kyoto
  • Kyoto y post kyoto
  • Protoclo Kyoto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS