L2ac4_t

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Pregunta 1

A) Perqué es van introduir les primeres lleis reguladores del treball, que regulava les condicions del treball, fet que va afabirir la consolidació del sindicalisme, i agrupava a moltmés obrers.
B) Els partits polítics s'encarregaven de les qüestions polítiques al parlament i els sindicats s'encarregaven dels temes laborals, lluitant directament amb l'empresari.
C) Quan es vafundar l'Associació Internacional de Treballadors (AIT) al 1864, tenia dos objectius molt clars, un era, que l'emancipació de la clase obrera habia de ser obra dels mateixos treballadors, un altre era,la conquesta del poder polític.
D) La reducció de la jornada laboral, millores en l'explotació infantil, augmentant l'edat mínima dels infants, i millores també en les condicions de treball de lesdones, entre les cuals es fixaria un temps de repòs obligatori després dels parts.

Pregunta 2

A) Els qui tenen el poder econòmic.
B) La propietat col·lectiva, perqué parla de desposeir a laburguesia i pasar les propietats a mans de l'Estat.
C) Interesaven als treballadors i perjudicaven els empresaris, perque els desposeien de les seves propietats.

Pregunta 3

A) Que volen lallibertat, no creuen que el poder i la llibertat existeixen al mateix temps. No volen un govern, ni propietaris, ja que sinó, no n'hi ha llibertat.
B) Perqué, les seves idees eren molt radicals i les sevesaccions eren violentes.
C) En la seva proposició d'ensenyar al poble a viure sense govern.

Pregunta 4

A) La primera raó, era aconseguir la jornada laboral de vuit hores, ja que amb aquestajornada caldrien més treballadors i per tant la disminució de l'atur. La llibertat obrera, que en tenir una jornada de vuit hores els obrers descansarien més, hi ha conseqüencia, es beneficiaria el petitcomerç, ja que augmentaria el consum de la clientela obrera.
B) Significa el començament dels drets i la dignitat dels treballadors, i es commemora els drets dels mateixosa treballadors.
C) Al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS