La camorra actual

Páginas: 10 (2470 palabras) Publicado: 23 de enero de 2011
La Camorra Actual

De la Camorra actual en sabem ven poc, només veient com era el passat podem intuir com estaran sent ara les coses. Però segons investigacions que van sortint a la llum, cada cop ens quedem més parats en veure la part del poder que aquesta organització té en les seves mans.

La raó per la qual no hi ha la informació adequada, és lògica, qualsevol publicació que surt sobre lacamorra o sobre qualsevol organització criminal, condueix al escriptor directament a la seva mort. Per aquest causa molts pocs escriptors o periodistes estan disposats a arriscar la seva vida per tal de delatar a una organització criminal. Però com en tot sempre hi ha excepcions.
Un cas és el de Roberto Saviano, l’autor del llibre Gomorra. Ell en aquest llibre explica la lògica del poder il’expansió dels clans originaris de Nàpols. El fet d’haver escrit aquest llibre ha provocat que rebi amenaces de mort i que actualment hagi de viure amagat i sota protecció policial, per tal de que no el matin. Com ell ha dit en diferents entrevistes, no està penedit d’haver escrit allò que ha escrit però si que afirma que ara mateix, sabent les conseqüències, no tornaria a escriure el llibre,simplement per com a canviat la seva vida i per com s’està consumint per dintre en veure que viu fugint sempre de tothom. Ell assegura que la màfia encara trigarà en matar-lo, ja que actualment ell i la seva novel·la són molt famosos, i que ells esperaran a que aquest èxit baixi i llavors actuaran.
Altres persones que decideixen possar en perill la seva vida per tal de combatre aquesta organitzaciócriminal és la del jutge......

La Nova Camorra Organitzada de Raffaele Cutolo, dels anys vuitanta, era una espècie d'empresa enorme, un conglomerat centralitzat. Després va arribar la Nuova Famiglia de Carmine Alfieri i Antonio Borsellino, amb una estructura federativa, amb famílies econòmicament autònomes i unides per interessos operatius relacionats, però també desmesurada. Ara, en canvi, laflexibilitat de l'economia ha determinat que uns petits grups de boss mànagers amb centenars d'adeptes, cada un amb tasques precises, s'imposin en el camp econòmic i social. Una estructura horitzontal, molt més flexible que la de Cosa Nostra, molt més permeable a noves aliances que la 'ndragheta, capaç d'alimentar-se contínuament de nous clans, de noves estratègies, i que està llançant-se als mercatsd'avantguarda. Desenes d'operacions policials han demostrat en els últims anys que tant la màfia siciliana com la 'ndragheta han hagut de mediar amb els clans napolitans per a la compra de grans partides de droga. Els cárteles de Nàpols i Campània proporcionaven cocaïna i heroïna a preus convenients, resultant en molts casos més còmodes i econòmics que els contactes directes amb traficantssud-americans i albanesos. Malgrat la reestructuració dels clans, per nombre d'afiliats la Camorra és l'organització criminal més consistent d'Europa. Per cada afiliat sicilià, hi ha cinc de Campània; per cada membre de la 'ndragheta, vuit. Tres, quatre vegades més que les altres organitzacions. En l'escenari de l'atenció permanent que es dóna a la Cosa Nostra, en la informació obsessiva que es reserva ales bombes de la màfia, la Camorra ha trobat la distracció mediàtica apropiada per resultar pràcticament desconeguda. Amb la modernització dels grups criminals, els clans de Nàpols han tallat les donacions massives. L'augment de la pressió microcriminal sobre la ciutat es deu a aquesta interrupció de sous provocats per la progressiva reestructuració dels cárteles delictiva ocorreguda en els últimsanys. Els clans ja no necessiten controlar el territori de manera detallada o, almenys, no sempre ho necessiten. Els principals negocis dels grups camorristes es realitzen fora de Nàpols. Com demostren les investigacions de la Fiscalia Antimàfia de Nàpols, l'estructura federal i flexible dels grups camorristes ha transformat completament el teixit de les famílies: més que com aliances...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Camorra Italiana
  • Actualidad
  • ACTUALIDAD
  • Actualmente
  • Actual
  • Lo Actual
  • Actualidad
  • Actualida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS