La capa de sant ramon

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (602 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
La capa de Sant Ramon

Ramon de Penyafort estava a Roma ajudant al Papa en els assumptes de l’Església quan fou requerit pel seu rei, Jaume I, que es desplacés fins a Mallorca, feia ben poc tempsles hosts catalanes havien pres al dissortat rei de Mallorca. Ramon, malgrat la seva voluntat de romandre lluny dels afer del món, no va fer-se pregar.
Arribà a Mallorca , i es va fer el asesorprincipal del morca el qual li consultava diariament els afers del nou regne demanant-ne el seu parer, i Ramon apaivagava els dubtes amb discretes consideracions. Però el rei Jaume, afavorit per la sort iventura, havia adquirit, del contacte amb els refinaments d’orient, el costum de consolar les inquietuds polítiques amb practiques i diversions que no abellien gens als seu conseller i confessor. Esremorejava a la Cort que per confortar la fatiga causada per la guerra i alhora per celebrar la victòria sobre els sarraïns, el jove rei passava les nits amb una hermosa dama de la Cort, més gran queno ell i ben experimentada.
Ramon, que gaudia de confiança absoluta davant del rei recriminava
aquelles pràctiques. Però Jaume, gens acostumat com estava a ser censurat ni reprovat, no li va fercas. Passaven els dies i, malgrat els repetits advertiments de Ramon, el rei i continuava, visitant a les nits
la cambra de la bella cortesana. Llavors Ramon, malgrat el respecte que devia al seu rei,però habituat al tracte amb els grans del món, reis i papes, obligà al monarca a posar fi als seus amors il•lícits i escandalosos, sinó ho feia així el rei hauria de prescindir dels seu consell iell abandonaria l’illa tot seguit. El rei Jaume, que no volia prescindir dels seus consells , tornà a assegurar-li que en poc temps desatendria aquells amors. Mes Ramon, porfidiós, insistia en que larenúncia havia de ser immediata. Si l’endemà el rei seguia mantenint-se en l’error, ell abandonaria l’illa tal com havia anunciat.
Molest i alhora admirat per la insistència en l’abandonament de...