La catedral del mar

Páginas: 5 (1147 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2010
1. Fitxa de biblioteca:
* Autor/a: Stephenie Meyer
* Títol: Lluna Nova
* Editorial i col·lecció: Círculo de Lectores
* Lloc i any d’edició: Barcelona 2007
* Número de pàgines: 534

2. Classificació de l’obra: novel·la romàntica i d’aventura ( és la continuació del llibre de “ Crepuscle “ )

3. Tema: el principal tema del que es tracta es l’amor entre una noia normali corrent i un vampir, i també del que es pot arribar a fer per amor.

4. Resum de l’argument:

* Plantejament: jo considero que el plantejament va, des que comença la novel·la o sigui el dia de l’aniversari de la Bella, fins quan l’Edward decideix acabar amb la relació que mantenen la Bella i ell a causa de que ell es considera dolent per a ella ja que aquesta relació va provocar lamort de James i a conseqüència d’això la persecució de Bella per part de Victoria. I es per aixo que la familia Cullen decideix marxar de Forks.

* Nus: en el nus de l’historia hi destaca la figura del seu íntim amic, anomenat Jacob, el qual resulta ser que és un home llop. En la absència d’Edward, Bella troba algú amb qui poder parlar i estar, i aquest algú és Jacob. En un determinat momentdel llibre Bella decideix saltar d’un penya-segat simplement perquè li feia gust. Però Alice, la germana d’Edward, té el poder de veure el futur i veu que Bella es tira del penya-segat i ho interpreta com a que Bella s’ha volgut suïcidar a causa de que Edward la va deixar. Llavors decideix anar a veureu en pròpia persona si havia sigut així. Però Rosalie li explica a Edward el que ha passat i aquestno pot suportar aquesta pèrdua i decideix suïcidar-se però com es immortal nomes ho pot fer un altre vampir es per això que decideix anar a Volterra a veure als Vulturis.
* Desenllaç: els Vulturis no accepten matar-lo llavors decideix provocar-los, donant-se a veure a la llum del sol en mig d’una plaça que esta plena de gent ( si a un vampir li toca la llum del sol, la part de pell on toca elsol comença a brillar com si la pell tingues diamants ), però gracies a Alice Bella aconsegueix arribar a temps per a demostrar-li que esta viva i per tant que no s’exposi a la llum del sol i com conseqüència que el matin. Una vegada passa tot això Bella coneix als Vulturis que li perdonen la vida a canvi que la transformin en vampir. Al final tots tornen a Forks on viuen feliços, com a mínimdurant un temps.

5. Elements formals de la narració:
6.1. El narrador i el punt de vista narratiu:
* És un narrador protagonista ja que tota la historia està explicada d’es del punt de vista de la Bella i en primera persona. Per tant el narrador es un narrador intern.

6. Els personatges:
* Isabella Swan ( Bella ): es la protagonista de l’historia, i també és lanarradora de aquesta. La seva caracterització es directa, és un personatge dinàmic i rodó ja que la seva mentalitat i la seva manera de pensar canvien molt del principi al final. Un exemple el trobem en que al principi pensa que no existeixen els vampirs i al final acabar sortint amb un d’ells. Cal destacar una important característica d’ella i és que es immune a qualsevol poder que tenen els vampirs.* Edward Cullen: és el vampir del qual s’enamora Bella, per tant també és un dels protagonistes. També té una caracterització directa, és un personatge dinàmic i rodó ja que la seva mentalitat canvia del principi al final. Un exemple el podem trobar en que en un principi passa olímpicament dels humans ja que pensa que són insignificant però al final acaba respectant la vida d’aquests ja quees la vida que ell no va poder tenir. Cal destacar que a part de ser molt ràpid i altres qualitats comuns en tots els vampirs té el poder de llegir la ment.
* La família Cullen: està formada per: Alice i Jasper, Emmett i Rosalie, Carlisle i Esme, i Edward. Tots els personatges els consideraria principals ja que tots hi intervenen molt el la historia encara que no son tant importants coms...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catedral del mar
  • Catedral del mar
  • catedral del mar
  • Catedral Del Mar
  • La catedral del mar
  • La catedral del mar
  • Catedral del mar
  • La Catedral del Mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS