La Columna Trajana

Páginas: 3 (720 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
La Columna Trajana

La monumentalitat era un tret fonamental en l’arquitectura romana, al que li segueix una sèrie d’avanços i tècniques que van ajudar a considerar com a única, l’arquitectura il’enginyeria romanes. Amb una gran influència dels Etruscs i dels Grecs, el realisme i l’idealisme, respectivament, eren característiques molt freqüents en les obres romanes. D’altra banda, es segueixenutilitzant els estils grecs Dòric, Jònic i Corinti; i se’n crea un de nou, el Toscà. L’herència dels romans culturalment, consta de quatre elements fonamentals: el llatí, l’arquitectura il’enginyeria, les lleis i el concepte de República.

La Columna Trajana és d’estil romà imperial, i data de l’any 107-113 d.C. L’arquitecte va ser Apol·lodor de Damasc, qui també va ser considerat un delsgrans arquitectes de la Roma Imperial; va dissenyar i construir obres monumentals, amb una clara influència grega.

La columna, feta de marbre, té una base cilíndrica decorada amb motius ornamentals,la qual es troba a sobre d’un pedestal quadrangular. El fust de la columna mesura 29,78m, coronat amb un capitell d’estil dòric, a dalt del qual es troba una estructura que va estar coronada per unaestàtua de Trajà de bronze, però que avui és substituïda per una de sant Pere.

El fust està decorat amb relleus esculpits, els quals ocupen un total de 200m, i hi consten 155 escenes. El total defigures humanes esculpides és de 2500, de les quals 59, són representacions de l’emperador Trajà. El caràcter d’aquestes 59 figures és totalment realista, molt natural i gens divinitzat. Les altresfigures també tenen caire realista i consten de molts detalls; als déus, però, se’ls representa mitjançant recursos metafòrics.
D’altra banda, els espais són plasmats de manera molt diferent, es parapoca atenció en la perspectiva; ja que les línies verticals aporten el dinamisme necessari. La Columna Trajana està policromada amb colors vius, tot i que actualment només es veu el marbre....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Columna Trajana
  • Columna Trajana
  • Columna Trajana
  • Columna trajana
  • columna trajana
  • columna trajana
  • La Importancia De La Columna Trajana Y La Tipografia
  • Columna Trajana Examen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS