La comunicació interna per combatre la desinformació dintre de l’empresa

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (840 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de noviembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
La comunicació interna per combatre la desinformació dintre de l’empresa

De cada vegada és fa més important l’existència d’un departament de comunicació interna a les empreses. Els empleats hand’estar informats en tot moment de qualsevol tipus de moviment que realitzi l’empresa per la qual treballen amb la finalitat de poder desenvolupar les seves tasques correctament. Segons Somoza, lacomunicació interna permet conèixer tant el moment present com el futur, i això crea un clima de confiança, motivació i il·lusió entre tots els membres que formen part de l’empresa.

• El valor de lacomunicación interna

Aconseguir una bona comunicació interna no és una tasca fàcil ja que requereix metodologies, organitzacions i estratègies cada vegada més complexes. La comunicació internagenera valor dins l’empresa i, per tant, cal descobrir en quines fases la comunicació interna pot actuar.

Segons Porter, es troben contribucions a la cadena de valor a traves d’activitats com:

-Serveis corporatius de comunicació

- Divulgació de plans de carreres professionals

- Creació de sistemes d’informació de comunicació interna que integrin totes les bases de dadesreferents a l’empresa, proveïdors, etc.

• El departament de comunicació interna i les seves funcions

La creixent valoració de la informació ha donat lloc a la creació d’un Departament deComunicació Interna, dintre de l’àmbit dels temes de personal. Aquest departament té com a objectiu facilitar les comunicacions col·lectives. La funció general és la del coneixement d’alguns fets i situacionsque son patrimoni de tota l’organització. La divulgació d’aquests coneixements dificultarà possibles rumors. Les funcions d’un departament de comunicació s’identifiquen amb el Dircom ja que aquest ésel màxim responsable de la coordinació dels diferents tipus de comunicació que es fa a una empresa moderna.

Per tant, diferenciem 3 tipus de comunicació:

- Comunicació descendent: és la...
tracking img