La Comunicació De Les Fotografies I Dels Objectes

Páginas: 12 (2845 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2013
PROJECTE: LA COMUNICACIÓ DE LES FOTOGRAFIES I DELS OBJECTES
Justificació
Aquesta unitat didàctica és un pla que ajuda al mestre a orientar l’acció educativa. Programar és decidir; de manera que, tot docent ha de prendre decisions i planificar la seva activitat per evitar la improvisació, anticipar-se als imprevistos i complir allò estipulat per l’administració i el centre educatiu on l’aplica.D’aquí que representi el tercer nivell de concreció curricular i sigui propera, eficient i coherent amb la realitat del grup – classe.
“Planificar és pensar en el futur i programar és pensar cap endavant”. La programació s’elabora amb la teoria i pràctica docent i traça la forma en què es desenvoluparà el procés d’ensenyament – aprenentatge a l’aula.
L’art es pot representar a través decreacions de diferents tipus. Però, en el cas de la fotografia, no se l’ha donat la importància que requereix per analitzar-la en el context escolar. Les fotografies ens mostren un món que està per descobrir, d’aquí que en aquesta unitat s’introdueixin mitjançant el treball de conceptes artístics, la interpretació de sentiments, la relació entre les emocions i els colors i el missatge que pretenencomunicar.
Per aquest motiu, treballant en un espai adient per aconseguir els nostres propòsits tractarem de crear un grup d’estudiants conscients sobre el món fotogràfic.
Àrea de treball
Cal dir que la unitat didàctica està contextualitzada a l’àrea d’Educació Visual i Plàstica. Donada la seva importància al currículum, he fet una reflexió de les diferents possibilitats que aporta a totes aquellespersones que la treballem incloent els propis alumnes.
El medi físic i els humans estan subjectes a experiències artístiques que desvetllen emocions pròpies de l’artista, pensaments i idees d’altres èpoques i significats dels quals s’han pogut configurar diferents interpretacions amb el pas inexorable del temps.

L’àrea d’educació visual i plàstica ajudarà a l’alumne a consolidar coneixementsd’aquesta disciplina que li permetran comprendre el món artístic i cultural del seu voltant. A més, es treballarà la percepció com a capacitat humana per captar estímuls externs a través de la vista o del tacte i dirigir la mirada cap al món intern. I l’expressió estètica procurant que l’alumnat sigui capaç de suscitar i traduir emocions, sentiments, sensacions i impressions en les seves creacions.Educar la visió artística en els nens/es facilitarà el desenvolupament d’un pensament crític i flexible que els farà analitzar i comprendre la realitat circumdant, respondre a preguntes de les imatges i dels objectes, sentir i distingir l’estètica i construir un coneixement sòlid de l’art.

S’espera que l’alumnat sigui capaç de prendre consciència de les seves sensacions i dotar-les designificat com a resultat d’una representació interna del món que l’envolta. Gràcies a la pròpia percepció, podrà fer una interpretació de la realitat i, posteriorment, representar-la. Aquesta producció de la realitat serà possible si comprèn el món en què està immers i a si mateix.

El llenguatge plàstic fa possible l’expressió del propi estat emocional al mateix temps que perfecciona la motricitat delnen/a. A banda d’això, aquest llenguatge oferirà habilitats a l’alumnat perquè siguin capaços de materialitzar les pròpies idees i plasmar el seu coneixement, i per a que valorin el fet artístic. També, proporciona eines per despertar la imaginació i la creativitat en les produccions plàstiques dels nens així com la iniciativa personal per recórrer a l’aprenentatge de l’art com una forma d’oci.Aquestes eines motivaran al nen en l’elaboració i el perfeccionament de les seves creacions i en el domini del llenguatge plàstic a l’hora d’expressar-se i comunicar-se amb els altres emprant diferents recursos. L’ajudaran a valorar les pròpies manifestacions artístiques i les dels altres mostrant respecte cap als diferents pensaments i els productes culturals i artístics. Aquest procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Visió Dominant Dels Objectes D’aprenentatge
  • FOTOGRAFIA I
  • EXPRESIO I COMUNICACIO
  • Expressio i comunicacio
  • Tecnologies de lainformació i la comunicació
  • Emocions I Comunicació No Verbal
  • Democràcia i mitjans de comunicació
  • Comunicació i Expressió Oral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS