La Controvèrsia Entre Herència I Ambient

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2012
LA CONTROVÈRSIA ENTRE HERÈNCIA I AMBIENT. APORTACIONS DE LA GENÈTICA DE LA CONDUCTA.
Introducció.
Remuntant molt temps enrere ja podem trobar un gran dilema entre herència i ambient, que actualmentencara no s’ha acabat de solucionar.
Darwin va ser el primer científic que va estudiar la influència de l’herència sobre el comportament humà. Però el primer que va estudiar la influència del’herència sobre les característiques psicològiques va ser Francis Galton. Galton va ser el primer científic que va fer una comparació entre bessons “semblants al néixer” i bessons “diferents al néixer” pertal de determinar el paper de l’herència.
La genètica de la conducta ha tingut diverses polèmiques en el camp de la psicologia ja que aquesta era una amenaça pel desenvolupament de la psicologiacientífica.
Actualment el concepte sobre la conducta humana ha evolucionat ja que la visió actual sol ser que l’herència i l’ambient interactuen entre si donant com a resultat la conducta humana. (?).
A lavegada que els psicòlegs i investigadors socials han evolucionat de tal manera que comencen a acceptar la genètica de la conducta.
El concepte d’heretabilitat.
La genètica de la conducta té unaparaula molt important: l’heretabilitat. L’heretabilitat és una varietat fenotípica d’una població que es deguda a diferències genètiques. Cal destacar però, que l’heretabilitat no ens dóna informaciósobre les diferències entre grups com ara; homes i dones, blancs i de color...
L’heretabilitat en una població s’aplica en un moment determinat; per tant, amb el temps les variàncies genètiques iambientals aniran canviant, tot provocant un canvi a l’heretabilitat.
La genètica de la conducta vol descobrir si el desenvolupament d’una persona té a veure amb les variacions genètiques o amb lesvariacions ambientals.
Els animals molts cops han estat utilitzats per fer experiments. En canvi, molts d’aquests mètodes no es poden utilitzar en els éssers humans.
El mètode que més s’utilitza...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Controversi, herencia y medio ambiente
  • Controversia Herencia Medio Ambiente
  • Herencia y ambiente
  • herencia y ambiente
  • Herencia Ambiente
  • HERENCIA O AMBIENTE
  • Herencia y Ambiente
  • Herencia Y Ambiente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS