LA DESNUTRICIÓN

Páginas: 10 (2305 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
LA DESNUTRICIO









ÍNDEX
1.Definició............................................................................3
2. Tipus de Desnutrició........................................................3
3.Causes..............................................................................54.Símptomes........................................................................6
5. Diagnòstic........................................................................7
6.Prevenció..........................................................................7
7. Tractament.......................................................................8
8. Desnutrició durant diferents períodes del cicle vital........9
9.Bibliografia......................................................................10
















DEFINICIÓ:
La desnutrició és la deficiència de nutrients. Això vol dir que tens una dieta pobra en vitamines, minerals, proteïnes, hidrats de carboni i greixos.
Aquesta malaltia ocasiona diarrea crònica(que en tens contínuament) càncer o SIDA. També genera disfunció en òrgans i teixits i finalment risc demort.
Hi ha períodes de la vida on es tenen major predisposició a patir desnutrició, com ara la infància, adolescència, embaràs, lactància i la vellesa, sent el primer el que pot deixar severes seqüeles, com la disminució del coeficient intel·lectual, problemes d’aprenentatge, retenció i memòria, escàs desenvolupament muscular i infeccions freqüentes. Aquesta última seqüela representa una de lesprincipals causes de mortalitat, ja que el dèficit de nutrients altera les barreres de la immunitat que protegeixen contra l’atac de gèrmens.
És a la infància però que tens més risc de mort, tot i així també tens varies seqüeles com: la disminució del coeficient intel·lectual, problemes d’aprenentatge, retenció i memòria, escàs desenvolupament muscular i varies infeccions.
Les infeccionsrepresenten unes de les principals causes de mortalitat, ja que com que no tenim nutrients, les barres de la immunitat s’alteren (no fan la seva funció) i no protegeixen contra l’atac de gèrmens.

TIPUS:
Desnutrició primària: Insuficient consum d’aliments. Pot ser per problemes econòmics, dietes rigoroses o anorèxia.
Desnutrició Secundària: Degut a que l’organisme no els accepta que poden ser perdiferents causes: infeccions cròniques, alteracions al fetge, colitis, diabetis, càncer o SIDA.
Segons la pèrdua de pes:
1. Desnutrició de primer grau: És aquella pèrdua de pes que no passa del 25% del pes esperat del pacient per la seva edat i talla; en aquests casos es consumeixen les reserves nutricionals però el funcionament cel·lular es manté en bon estat.

2. Desnutrició de segon grau: Ésquan la pèrdua de pes fluctua entre el 25 i el 40%. Qui la pateix té esgotades les seves reserves de nutrients.

3. Desnutrició de tercer grau: El peso corporal és menor al 60% del normal; les funcions cel·lulars i orgàniques es troben summament deteriorades i es té alt risc de morir.





Segons el tipus de carència:

1.Marasmo: Estat greu que es caracteritza per ocasionar decaïmentde l’organisme degut a la inadequada aportació de calories i proteïnes, el qual deriva en excessiva pèrdua de pes, tumefacció de la pell i teixit subcutani, enfonsament de l’abdomen, temperatura baixa, pols lent i diarrea.

2.Kwashiorkor: Síndrome resultant d’intensa deficiència de proteïnes que es presenta al seguir una dieta insuficient en quantitat o qualitat d’aliments i al patir problemesd’absorció de nutrients; acostuma a ocasionar edema generalitzat, dermatitis escamosa, debilitament, pèrdua de pigmentació capil·lar, augment en el tamany del fetge, retard del creixement i major risc de contraure infeccions.
- Canvis mentals. Són comuns però no sempre es perceben. El nen en general és apàtic amb el seu entorn i irritable quan se’l molesta. És estrany que tingui gana.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La desnutricion
  • La Desnutricion
  • desnutricion
  • desnutricion
  • Desnutricion
  • Desnutricion
  • desnutricion
  • Desnutricion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS