La diabetis

Páginas: 6 (1260 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014


Full de presentació


Autor:

Tutor: Maria Estruch

Àrea: Ciències

Centre: IES Llobregat Sallent

Població: Sallent

Paraules clau: diabetis, efectes, tipus 1, vida, jove, canvis, sucre.

Key words: diabetes, effects, type , life, yonug, changes, sugar.

Resum: Aquest treball tracta sobre com la diabetis tipus 1 afecta en la vida d’un noi de 21 anys i com a hagut decanviar aspectes de la seva vida per adaptar-se a aquesta malaltia.

Abstract: This work is about how the diabetes type 1 effects in the life of a person that have 21 years old and how he has got to change things of his life for adapt at this illness.



Índex

Introducció 5

1-Què és la diabetis? 6

2-Tipus de diabetis 8

2.1 Diabetis tipus 1 8

2.2 Diabetis tipus 2 14

2.3Diabetis gestacional 15

2.4 Diabetis secundària 16

3-Símptomes de la diabetis 17

4-Descripció de la persona a la qual entrevistaré 18

5-Quan i com va descobrir que tenia diabetis 19

6-Com es va adaptar a la diabetis? 21

7-De quina manera la diabetis a canviat la seva vida 24

7.1 Canvis en l’alimentació 25

7.2 Canvis en la vida social 27

7.3 Canvis en el seu cos 29

7.4Canvis psicològics 30

8-Conclusions 31

9-Bibliografia 32

Introducció

En el meu treball tractaré sobre la diabetis, especialment com la diabetis actua i pot arribar a canviar la vida d’un jove comparant la seva vida abans i després de descobrir que tenia aquesta malaltia, com i quan va descobrir que la tenia, de quina manera s’ha adaptat a aquesta malaltia i la manera com l’ha afectat en laseva vida i quins cavis ha hagut de fer a causa de la diabetis.
He triat aquest tema perquè el meu germà gran, de 24 anys, fa 2 anys que va descobrir que tenia diabetis i em va semblar interessant fer un treball sobre com l’ha afectat la diabetis al ser jove ja que hi ha molts casos de persones amb diabetis però al ser més jove et canvia més la vida que no si la pateixes quan ets més gran.
Coma fonts d’informació, per la part teòrica, utilitzaré pàgines d’Internet per trobar la informació per explicar que és la diabetis, sobre els diferents tipus de diabetis que hi ha i els símptomes. Per a la part pràctica utilitzaré com a font d’informació i observació el meu germà Adrià.

El meu treball consta de dues parts, una part teòrica en la qual exposo informació sobre la diabetis il’altra part, que és la part pràctica, on explico com i quan va descobrir que tenia diabetis i comparo com ha afectat l’abans i el després que tingues diabetis.
En aquest treball amb el que he tingut més dificultat ha sigut en la part teòrica, a l’hora de buscar informació sobre la diabetis perquè en la part pràctica al fer-ho sobre el cas del meu germà ho he tingut fàcil.




PART TEÒRICA
1-Quèés la diabetis?

La diabetis és una malaltia crònica que apareix quan que el pàncrees no fàbrica insulina o bé en fabrica en una quantitat inferior a la que necessita.
La insulina és una hormona produïda pel propi cos que s’encarrega de controlar que els nivells de sucre a la sang siguin els adequats. Permet que la glucosa sigui transportada a l’interior de les cèl·lules, de manera que esprodueixi energia o emmagatzemi la glucosa fins que sigui necessària la seva utilització. Quan falla origina un augment excessiu de la glucosa que conte la sang (hiperglucèmia).
La diabetis afecta al 6% de la població. Les possibilitats de patir-la augmenten a mesura que una persona es fa gran, al voltant d’un 15% de persones els hi apareix a partir dels 70 anys.
És molt important cuidar-se, ja quesi no es tracta com cal pot provocar altres malalties a part de la pròpia diabetis.
Es diagnostica mitjançant un anàlisi de sang, determinant la concentració de glucosa. Es confirma si els nivells de glucosa passen del valor 200 mg/dL després d’haver menjat, si els nivells de glucosa superen els valors 126 mg/dL o també es poden determinar en la sang marcadors immunològics propis de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Diabetis
  • la diabetis
  • Diabetis
  • Diabetis
  • diabetis
  • LA DIABETIS
  • La Diabetis
  • Diabetis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS