La dona als anys XX

Páginas: 4 (858 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
MOVIMENTS SUFRAGISTES


El moviment internacional pel sufragi femení, dut a terme per les sufragistes, va ser un moviment reformista social, econòmic i polític que promovia l'extensió del dret avot de les dones, el «sufragi igual» (abolició de la diferència de capacitat de votació per gènere).
Els i les sufragistes van ser sovint membres de diferents associacions amb el mateix objectiu,però usant diferents tàctiques, per exemple, les sufragistes britàniques es caracteritzaven per un tipus de defensa més combativa. En altres països el sufragi femení es va aconseguir des de lesinstitucions de l'estat mitjançant lleis que van ser impulsades directament per dones en la política com el cas d'Espanya amb Clara Campoamor, Argentina amb Eva Perón o Mèxic amb Elvia Carrillo Port.
Elsprincipals objectius del moviment feminista van seguir sent els mateixos: la incorporació de la dona al treball durant la I Guerra Mundial, dret de vot, la millora de l'educació, la capacitacióprofessional i l'obertura de nous horitzons laborals, l'equiparació de sexes en la família com a mitjà per evitar la subordinació de la dona i la doble moral sexual. La gran novetat va venir de l'àmpliamobilització col · lectiva que va saber dirigir el moviment sufragista en determinats països.
El sufragi femení ha estat aprovat (i revocat) diverses vegades en diferents països del món. En alguns països comels Estats Units o Sud-àfrica el sufragi femení s'ha autoritzat abans que el sufragi universal, així, un cop concedit aquest als homes i dones europeus, encara se'ls seguia negant el dret avotar a homes i dones d'altres ètnies. No obstant això, en la majoria de països el sufragi femení ha estat el que ha portat a l'universal.
La primera vegada que es va reconèixer a Finlandia el sufragi femení vaser el 1906, a Noruega el 1912,al Regne Unit el 1928, a França el 1945 i a Espanya va ser a la Constitució de 1931 de la Segona República Espanyola.

MOVIMENT SOFRAGISTA FEMENÍ AL REGNE UNIT...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quina Era La Situaci De Les Dones A Espanya Als Anys 50 I 60
  • Immigració Als Anys 60
  • La dona XX
  • la musica als anys 20
  • Capitulo XX Don Quijote De La Mancha
  • LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70
  • Els Nens Als 11-12 Anys
  • La narrativa des de la postguerra fins als anys 70

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS