La familia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (973 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
-Concepte de la família
És un conjunt de persones que conviuen sota una mateixa teulada , organitzada en rols fixes(pare, mare, germans, etc) vinculats per la sang o no, amb un mode d’existènciaeconòmic i social comuns, amb sentiments afectius que els uneixen i aglutinen.
Naturalment passa pel naixement , després el creixement , multiplicació , decadència i transcendència, a aquest procés se’ldenomina cicle vital de vida familiar.
Té a més una finalitat: generar nous individus a la societat.
Les famílies poden ser classificades de diverses formes:
Família nuclear : formada per mare ,pare i la seva descendència.
Família extensa : formada per parents que la seva relació no és únicament entre pares i fills , aquest tipus de família pot incloure avis, tiets , cosins i altres parentsconsanguinis.
Família monoparental : en la que el fill o fills viuen només amb un dels pares.
Família homoparental : Família en la que el fill o fills viuen amb una parella homosexual.
Altrestipus de famílies : Aquelles conformades únicament per germans , per amics(on el sentit de la paraula família no te res a veure amb un parentesc de consanguinitat , sino sobre tot amb sentiments com laconvivència solidaritat i d’altres) , els quals viuen junts en el mateix espai per un temps considerable.

-Evolució de la família en el temps
La família no és la mateixa en aquests dies del que vaser fa quatre segles enredera , la seva forma i estructura va anar canviant així com els tipus d’organitzacions familiars. Aquests tipus de família que s’han succeït al llarg de l’historia , determinenles diferents etapes, que caracteritzen l’evolució de la institució familiar.
Als primers grups familiars , d’acord amb diversos autors , va ser aquí on apareix una etapa de promiscuïtat , on elsmembres dels grups s’alternaven parelles sense criteri algun. Aquestes formes van perdurar molt temps , fins que va a fins que va aparèixer la primera organització familiar , que va ser la comunitat...
tracking img