La grip a

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (628 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
LA GRIP A
Per començar direm que aquesta malaltia va anomenar-se principalment com grip porcina però ha estat coneguda per diferents noms segons algunes institucions:
* Segons la OrganitzacióMundial de la Salut Animal aquesta grip es deia “Grip Nortamericana”.
* L’Unió Europea va proposar el nom de “Nova Grip”.
* Finalment (el 30 d’Abril de 2009) l’Organització Mundial de la Salutva denominar-la Grip A (H1N1).
La grip A és la variant H1N1 del virus de la grip que cada any afecta a milions de persones de tot el món (principalment durant els mesos d’hivern) perquè es contagiamolt fàcilment. Aquesta variant la provoca un subtipus de virus davant del qual no estem immunitzats ja que és nou.
Anem a l’origen d’aquesta malaltia:
La grip també afecta a alguns animals com perexpemple les aus i els porcs.Cada animal té com afectant un tipus de virus de la grip diferent però, al estar en contacte uns animals amb els altres,els seus virus poden mutar i donar lloc a subtipusnous.
Per aquests motius es va crear el virus de la grip A (H1N1), van combinar-se 2 virus porcins (que afecten als porcs) i a més teníen ja parts de virus aviar(que afecta a les aus) i virus humà.A quí afecta la grip A?
Aquesta grip pot afectar a qualsevol persona(nens, adults i persones de la tercera edat.En general , depenent del tipus de persona(si ets un nen, o una persona gran,tensalguna altre malaltia, estas embarassada, etc.) pot tindre repercusions o símptomes més o menys greus.Per exemple:
Si es un nen sa la grip només cal tractar-la amb medicaments però, si es vulnerableperquè te altres malalties pot ser greu.
En adults sans, la grip provoca la pérdua de dies de treball durant els quals es produeix un malestar general que sol surar malestar genral que sol extendir-sefins alguns dies.
En les persones de la tercera edat la freqüencitat d’aquesta infecció es menor però si es dona el cas, pot haver-hi el risc de portar grans complicacions.
Diagnòstic
Els primers...
tracking img