La guerra civil

Páginas: 7 (1532 palabras) Publicado: 9 de junio de 2011
Les 13 roses
Argument
La pelicula tracta de la història de les 13 roses. Això es que a la postguerra la dictadura de Franco tenia que impossar la seua ordre acavant amb tota la insubordinacio, es a dir, amb totes les persones del ban republicà que s'oposaren a ell.
Es a dir les "13 roses" eren xiques de temprana edat, que simplement per ser militants de les JSU i per donar por a la poblacióvan ser afusellades.
Personatges
Les 13 dones que van ser fusellades el 5 d'agost de 1939 van ser: Virtudes González García, Julia Conesa García, Adelina García Casillas, Blanca Brisac, Dionisia Manzanero, Victoria Muñoz, Ana López Gallego, Elena Gil, Martina Barros, Pilar Bueno, Carmen Barrero, Joaquina López Lafitte i Luisa Rodríguez de la Fuente. Però la pelicula es centra en cinc dones:Virtudes González García (Marta Etura)
Tenia 18, era modista i militant de les JSU. Després perdre la guerra se'n va anar amb Mari Carmen Cuesta a diferents pobles madrilenys per dir als republicans que resistiren. Fou detinguda el 16 de Maig perquè la van delatar. Al cap de la pel•lícula se la ve plorant però no de por sino de desconcert perquè no sabia per que l'anaven a matar i per això va gritarquan se l'emportaven "Dir-li a ma mare que soc innocent!".
Julia Conesa García (Verónica Sánchez)
Tenia 19 anys, era modista i militant de les JSU. Vivia amb sa mare i les seues germanes, era molt alegre, treballava de cobradora de tramvies al final fou detinguda amb Virtudes perquè també la van delatar. Sa mare que era també republicana va intentar salvar-la però no ho va aconseguir, unes horesabans de que la afusellaren va manar-li una carta a sa mare dient "Que el meu nom no es borre de l'història.
Adelina García Casillas (Gabriella Pession)
Tenia 19 anys i era militant de les JSU. Era filla de guàrdia civil, quan va començar la postguerra el seu pare la va manar al poble dels seus avis però dos mesos després van convèncer a son pare de que si no havia matat a ningú la deixarien enpau, però era mentira i al final la van afusellar també.
Blanca Brisac (Pilar López de Ayala)
Tenia 29 años, estava casada i tenia un fill. Era la major i la unica que no perteneixia a la JSU i a més votava a la dreta. Era pianista i va coneixer al seu marit tocant junts i van ajudar a altre music, que era comunista i aixó va fer que els mataren als dos.

Mari Carmen Cuesta (Nadia deSantiago)
Tenia 15 anys i era militant de les JSU, va ser la única presa i militant a la que no van afusellar. A pesar de tindre pocs anys li van donar càrrecs de responsabilitat perquè era llista i tenia decisió. No es coneix perquè no la van matar, pareix ser per la seua joventut, va viure el drama de les condemnades de igual manera i va sentir l'afusellament.
Entorn històric
Acabava de terminarla guerra civil espanyola els dos bàndols principals els republicans i els feixistes havien estat lluitat per tres anys des del 1936 fins al 1939, amb la derrota del republicans a mans dels feixistes i amb la coronació de Franco com a dictador i generalíssim d'Espanya.
Caldria analitzar per que Franco va guanyar la guerra, a primera vista sorgeixen dos motius principals: L'exèrcit nacionalcontava amb més ajuda internacional, sobre tot de Itàlia i Alemanya, però els republicans no van tindre quasi ajuda i l'altra causa i probablement la més important era que l'esquerra abans (i ara també encara que d'una forma diferent) estava molt desordenada, no tenien un enemic comú tan pront lluitaven en front als nacionals com entre la mateixa esquerre per mantindre el control, així debilitant-seentre ells no podien tindre una altre final que no fora la pèrdua de la guerra.
Després de la guerra civil va començar la postguerra i la reprensió a Espanya. Realment va començar el dia 19 de Maig de 1939, el dia de la "Desfilada de la Victòria de Franco a Madrid", on els republicans també volien atemptar, però no ho varen aconseguir. Aquesta desfilada va ser precedida per la condecoració a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Civiles
  • guerra civil
  • guerra civil
  • la guerra civil
  • guerra civil
  • Guerra civil
  • Guerra civil
  • Guerras Civiles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS