La Identitat

Páginas: 3 (501 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
Síntesi de la Identitat

La identitat la definiríem com un constructe format per parts i no com un “tot”.
Podríem dir que és un concepte que es va elaborant al llarg de tota la vida, degut al’experiència viscuda i com a conseqüència de pressions socials i successos. Per tant, podem dir també que la nostra identitat pot estar formada per la integració de diverses identitats, és a dir, com ensexplica Maalouf en Les identitats que maten, ell mateix per haver nascut al Líban i haver viscut a França, té una identitat molt complexa ja que ha integrat la cultura, la llengua i les tradicions detots dos llocs.

També podem relacionar aquesta integració de identitats amb la pel·lícula de Vete y vive, en la que Schlomo, nascut a Etiòpia, va emigrar a Jerusalem. En aquest cas, la formació dela seva identitat va ser mes difícil ja que la integració d’una nova cultura i llengua no va ser voluntària, això va fer que li costes més assumir que tot i viure a Jerusalem continuava formant partd’Etiòpia, tot i tenir una mare a Etiòpia, en té una altre a Jerusalem... Per tant, el self d’una persona està format per diversos trets que es van integrant a la teva identitat al llarg de la vida, demanera que dos trets (per exemple, haver nascut al Líban i viure a França) no tenen perquè contraposar-se sinó que es poden assumir ambdós.

Per tant, la identitat està influenciada pels sentimentsque nosaltres tenim, com hem dit abans, respecte a un territori (identitat nacional), però també esta influenciada per successos, com veiem reflectit en el llibre L’home a la recerca de sentit deViktor Frankl, on veiem que en situacions extremes com la que va viure ell, la nostra personalitat s’adapta o canvia depenent de les circumstancies de l’entorn. Segons l’autor, en situacions extremes esveuen afectats diferents aspectes de la personalitat com per exemple una absència de sentimentalisme, un augment de fe en la religió, la necessitat de la meditació i la recerca del sentit en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • identitat
  • Identitat social, identitat mobil
  • MAALOUF IDENTITAT
  • Identitat cerdana
  • Psicología social. identitat social, identitat mobil
  • autoconcepte i identitat
  • EV2. Performant una identitat
  • Identitat, Diferència I Diversitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS