La lengua de las mariposas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (778 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
SÌNTESI DE L'ARGUMENT
La pel·lícula està situada en un petit poble de Galícia el 1936 i tracta la vida de Moncho un nen de vuit anys i el que l'envolta.
La pel·lícula tracta molts temes: l'amistat,l'escola, la infantesa, la iniciació a la vida, però també de la por, del terror, de les misèries...
Parla també de la història. Els esdeveniments històrics que van afectar l'evolució que estavacreixent en aquell moment.
Se centra en la relació de Moncho amb el seu mestre Don Gregorio d'idees revolucionaries i anarquistes, amb qui mantindrà una relació estreta fins que els falangistes entrenal poble per arrestar els republicans i els valors i principis inculcats seran relegats per part del nen.

REFLEXIÓ PERSONAL
Segons la meva opinió hi ha moltes escenes que m'han fet reflexionar,per exemple la primera escena és molt significativa perquè dóna a conèixer l'educació severa que es practicava en l'època quan el nen confessa la seva por d'anar a classe en la conversa amb el seu germàmés gran, on aquest li afirma el maltractament escolar com a una cosa normal i assimilable.

El tracte familiar que tè el professor amb el nen em sembla molt apropiat perquè el nen es pugui sentiren un ambient bo per poder desenvolupar totes les seves virtuts.
El professor també li proporciona al nen una seguretat que necessita en determinats moments, com quan el porta de la mà davant detota la classe i l'asseu en el seu costat, perquè aquest no tingui un record traumàtic, després de l'episodi on els companys l'anomenen pardal. Aquests gests creen llaços afectius entre el major i elnen, un punt important per a que l'infant senti admiració cap al professor i aquest pugui influir-lo amb la seva saviesa.

Don Gregorio demostra una coherència de valors davant dels nens en rebutjarl'extorsió que intenta fer-li un pare per a que sigui mes dur amb el seu fill i li ensenyi altres coneixements. Crec que és molt important demostrar amb fets i actituds el que vols inculcar als...
tracking img