La libertad humana

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013

LA LLIBERTAT HUMANA

Des de fa molt de temps tot el mon vol ser lliure o se pensa que ho son, però de debò se sap lo que significa llibertat? O en què consisteix? Intentar explicar què es lallibertat es bastant difícil ja que no es una ciència exacta, com si sumem 2 més 2 en que sabem que son 4, sinó que és un tema abstracte i mai s’arribarà a una conclusió en la que tot el món estigad’acord. Per tant si ens pregunten si som lliures, no podem dir amb claredat si som lliures o no.

Al llarg de la historia humana, molts filòsofs han definit aquest terme i ho seguiran fent durant total’existència de la humanitat. El tema llibertat ha provocat nombroses definicions amb diferents punts de vista . Alguns la defineixen com una capacitat humana, altres com una qualitat i altres pensensimplement que no existeix.
Spinoza afirma en un fragment de Carta a Schuller que: “ Una cosa es lliure si existeix i actua només per necessitat de la seua naturalesa i una cosa és obligada si estàdeterminat per una altra a existir i a actuar segons una modalitat precisa i determinada.” Amb el que estic en desacord ja que som nosaltres els responsables de determinar els nostres propis actes i no unser superior com pot ser Déu. També afirma que les persones som conscients dels nostres desitjos però ignorem les causes que els determinen. Pero si per exemple algú que està enamorat se sent lliureperquè fa el que vol no ho és de debò? Jo pense que això no té res a vore si és o no lliure perquè ell és el que ha decidit voler a la seua parella.
Segons Kant ser lliure significa no tindre capfactor al voltant que ens influencien tal com afirma en un fragment de la Crítica de la raó pura, B 9: “La lleugera coloma, quan en la seua lliure volada talla l’aire bo i sentint-ne la resistència, espodia imaginar que encara reeixiria molt millor en l’espai buit”. Per una part si estic d’acord perquè és de veres que si no existiren factor que ens condicionaren, seriem molt més lliures del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La libertad humana
  • La libertad humana
  • Libertad Humana
  • LA LIBERTAD HUMANA
  • Libertad humana
  • la libertad humana
  • La libertad humana
  • El desarrollo humano basado en la libertad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS