La llei discriminava les dones?

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (721 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Observa i llegeix cadascun dels documents i fes-ne una síntesis del contingut.

Doc.1: Ens mostra La Dona Catalana en la portada d’una revista on es va difondre un model de dona més independent.Doc.2: La llei tractava de diferent manera als homes i a les dones on la desobediència o l’nfidelitat per part de la dona era penalitzada per la llei.
Doc.3: Les diferències entre l’educaciód’homes i dones era tan gran ja que l’analfabetisme de les dones estava un 15% per damunt dels homes i només una de cada vuit dones tenia estudis universitaris.
Doc.4: Ens mostra sis imatges diferents on ladona es capaç de realitzar diverses accions lliurement.
Doc.5: Aquesta taula mostra el salari dels treballadors agraris en el conjunt d'Espanya durant els anys 1915-1930 on es veu una grandiferències de salaris entre homes i dones.
Doc.6: Les dones començen a manifestar-se per defensar els seus drets.
Doc.7: Les primeres dones feministes catalanes es van centrar més en les reindivicacions detipus social, com el dret d’educació, dret de treballar que en la demanda d’igualtat política. Les primeres feministes catalanes van ser: Concepció Arenal, Dolors Monserdà, Teresa Claramunt,Francesca Bonnemaison.
Doc.8: Defensen les dones per a que el seu jornal no sigui menor que el de l’home i que el treball que realitzin es consideri com un suport a la família.

2. Explica el concepte de “domesticitat” aplicat a la dona en aquesta època.

Es refereix a que les dones havien de ser modestes, dedicar-se amorosament als fills i al marit i no podien abandonar la llar. Al primer terç delsegle XX la dona formava part del mobiliari de la casa, era tractada com un objecte i estava totalment destinada al treball domèstic i sobretot actuan sota les decisions o ordres de l'home.

3.Enumera les desigualtats entre l’home i la dona segons la legislación espanyola de la primeria del segl XX.

- La dona no podia treballar sense autorització del marit.
-La dona estava obligada...
tracking img