la madre

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
CÀLCULS RENALS
La litiasi renal és un trastorn que afecta al sistema urinari on es formen càlculs en el ronyó o en les vies urinàries, deguda a la cristal·lització i precipitació decompostos de l'orina.
El càlcul es pot quedar en el ronyó o pot desprendre's i anar baixant pel tracte urinari. La intensitat del dolor està generalment relacionada amb la grandària delcàlcul. En ocasions es produeix la seva expulsió sense gairebé símptomes.
Els càlculs poden quedar-se travats en un dels urèters, en la bufeta, o a la uretra, produint la simptomatologia dedolor (còlic nefrític), disúria(coïssor quan s'orina), o signes com hematúria (presència de sang en l'orina).
Que contenen calci: . El calci és un mineral que forma part de la nostra dietanormal. El calci que no és necessari per als ossos i els músculs passa als ronyons. En la majoria de les persones, els ronyons eliminen aquest calci que sobra juntament amb la resta del'orina. Les persones que formen pedres de calci retenen aquest calci en els ronyons. El calci que no s'elimina s'uneix a altres desaprofitaments per a formar una pedra.
Àcid úric: es potformar quan l'orina és àcida. Constitueix del 5-10% de tots els càlculs.
Estruvita: solen relacionar-se amb infeccions del tracte urinari. Constitueix del 5-15% de tots els càlculs.Cistina: són poc comuns. La cistina és una de les substàncies que formen els músculs, nervis i altres parts del cos. La cistina es pot acumular en l'orina fins a formar una pedra. Constitueixl'1% de tots els càlculs.

Diagnostic:
Per fer el diagnòstic s'han de prendre 2 mostres d'orina en 24 hores cadascuna, amb les seves respectives mostres de sang aparellada, una mostra espren en un dia hábil i una altra el cap de setmana.
Tracatment :
A tot pacient amb nefrolitiasi cal indicar consumir quantitats copioses d'aigua i evitar sempre la deshidratació.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madre
  • Su madre
  • madrid
  • La Madre
  • Tu Madre
  • Madre
  • Madres
  • Madre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS