LA MUNDIALITZACIÓ I LA DESTRUCCIÓ DEL MEDI AMBIENT

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013


TESI Nº3: LA MUNDIALITZACIÓ I LA DESTRUCCIÓ
DEL MEDI AMBIENT

La mundialització és un procés que evoluciona gràcies a l’avenç tecnològic que permet una integració total de totes leseconomies. Aquest avenç tecnològic ha donat pas a poder realitzar operacions comercials i financeres de forma ràpida i actuar en gairebé qualsevol mercat del món. Un dels avenços més importants ha sigutInternet, que ens permet obtindre informació de qualsevol mercat del món en temps real.
Tot i així, la mundialització també ha comportat i està comportant desavantatges que no només afecten a un nombrelimitat de països a nivell nacional, sinó que estem parlant de conseqüències a nivell mundial. Entre les més destacades trobem el deteriorament del medi ambient. Aquest mercat global ha donat pas alconsum a gran escala de recursos energètics perquè el transport sigui possible. Per exemple, l’ús abusiu de combustibles fòssils incrementa l’emissió de substàncies contaminants que a la vegada són lesprincipals culpables del canvi climàtic o de l’escalfament global.
Un altre efecte de la mundialització sobre el medi ambient és que “obliga” als països més pobres a augmentar l’explotació dels seusrecursos, com poden ser boscs o recursos derivats de la pesca, per tal de satisfer la creixent demanda dels consumidors o per la simple necessitat de generar diners per poder retornar el deute externamb els països rics. A tall d’exemple, durant els últims 20 anys, Amèrica Llatina i el Carib han perdut 7 milions d’hectàrees de boscos tropicals. La major part de les pèrdues s’ha produït per satisferla demanda de fusta i paper. Paradoxalment, més de la meitat de la fusta i gairebé tres quartes parts del paper al món es consumeixen als països industrialitzats.
Mentre que podria continuar parlantd’efectes negatius de la mundialització sobre el medi ambient, com ara la reducció de costos en seguretat ambiental per tal de ser més competitius, em centraré en la idea de que el benefici econòmic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Destrucci n y Contaminaci n del Medio Ambiente
  • El medio ambiente, parte i y prólogo
  • Practica I medio ambiente UAPA
  • Analisis Unidad I Medio Ambiente
  • Tarea I Medio Ambiente y Sociedad
  • Analisis Unidad I Medio Ambiente
  • Sesion I Medio ambiente 20890
  • Tarea I, Medio Ambiente Y Sociedad, Universidad Uapa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS