La Nanotecnología

Páginas: 13 (3175 palabras) Publicado: 29 de junio de 2012
La Nanotecnologia


Carlota Bailo
1 BATX B
Treball CMC

Índex
1. Què és la nanotecnologia?
2. Història de la nanotecnologia
3. Aplicacions de la nanotecnologia
- La medicina
- El medi ambient
- L’energia
- Informació i comunicació
- La indústria pesant
- Els béns de consum
4. Conclusió

1. Què és la nanotecnologia?
La nanotecnologia és qualsevolprocediment, indistintament de la branca de la ciència que la treballi, la manipulació de matèria a una escala menor que un micròmetre és a dir, al nivell d'àtoms i molècules, coneguts com a nanomaterials. El més habitual és que aquesta manipulació es produeixi en un rang d'entre un i cent nanòmetres, el nanòmetre és la unitat de longitud que equival a una mil milionèsima part d'un metre. A aquestaescala tan diminuta varien les propietats físiques normals i la matèria es torna més “manejable”, per dir-ho d’alguna manera. Per exemple, els nanotubs de carboni són 100 vegades més forts que l'acer i sis vegades més lleugers. 
Hem de tenir en compte que ens equivoquem si pensem que la nanotecnologia és una ciència en si, ja que abasta diferents camps de la ciència com ara la medicina, laenginyeria, la bioquímica o la informàtica. Donat que es troba en diferents camps de la ciència té moltes aplicacions possibles però totes van encaminades cap a la solució pràctica de problemes de la vida quotidiana del homes d’avui en dia.

2. Història de la nanotecnologia
La nanociència està unida en gran mesura des de la dècada dels 80 amb Drexler i les seves aportacions a la"nanotecnologiamolecular", és a dir, la construcció de nanomáquines fetes d'àtoms i que són capaces de construir elles mateixes altres components moleculars. Des de llavors Eric Drexler se’l considera un dels majors visionaris sobre aquest tema. En 1986, en el seu llibre "Engines of creation" va introduir les promeses i perills de la manipulació molecular. Però Richard Feynman és el considerat el pare de la"nanociència” ja que va ser el primer en fer referència a les possibilitats de la nanociència i la nanotecnologia en el cèlebre discurs que va donar a Caltech (Institut Tecnològic de Califòrnia) el 29 de desembre de 1959, titulat “En el fons hi ha espai de sobres” i va proposar fabricar productes sobre la base d'un re ordenament d'àtoms i molècules. En 1959, el gran físic va escriure un article que analitzavacom els ordinadors treballant amb àtoms individuals podrien consumir poquíssima energia i aconseguir velocitats sorprenents.

Eric Drexler en 1991 va rebre l'únic doctorat del MIT en el camp de la nanotecnologia.

Richard Feynman a Caltech donant el seu discurs.



3. Aplicacions de la nanotecnologia
La nanotecnologia com ja hem comentat abans, comprèn molts àmbits i per tantté moltes aplicacions diferents, una possible classificació dels camps on es treballa seria aquesta:
1. La medicina
El grups d’investigació biològica han aprofitat les propietats úniques dels nanomaterials per diverses aplicacions, la seva grandària és similar a la de majoria de les molècules biològiques o estructures. Les aplicacions més representatives dins de la medicina són les següents:1.1 Fer diagnòstics:
les nanopartícules magnètiques, unides a un anticòs adequat, s'utilitzen per etiquetar molècules específiques, estructures o microorganismes.

1.2 Subministració de fàrmacs:
la nanotecnologia ha aportat grans avantatges al camp de la medicina gràcies al lliurament de fàrmacs a les cèl·lules específiques que utilitzen nanopartícules. El consum general dedrogues i els efectes secundaris pot disminuir significativament mitjançant el dipòsit de l'agent actiu a la regió mòrbida i de cap dosi major que la necessària. Aquest enfocament tan selectiu redueix els costos i el sofriment humà.
Algunes aplicacions potencialment importants inclouen el tractament del càncer amb nanopartícules de ferro o petxines d'or. Un medicament específic o personalitzat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • La Nanotecnología
  • nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnología
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS