La ola

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2011
1. Explica breument l’argument de la pel.licula.
Durant la setmana de projectes, al profesor de l’institut Rainer Wenger se li acut la idea d’un experiment que expliqui als seus alumnes quin és el funcionament dels governs totalitaris. Comença així un experiment que acabarà en resultats tràgics.
En només uns dies, el que va començar amb una sèrie de idees innòcues com la disciplina i elsentiment de comunitat es va convertint en un moviment real: LA OLA. Al tercer dia, els alumnes comencen a aïllar-se i amenaçar-se entre si.
Quan el conflicte finalment acaba en violència durant un partit de water polo, el professor decideix no continuar amb l’experiment, però és massa tard, LA OLA s’ha descontorlat...
2. Explica les fases de la vida grupal per les quals passa el grup.
Al’insititut diferents alumnes formen un grup formal, tenen un interés comú finalitzar els seus estudis.
Formen un grup de tetare un equip de waterpolo, però en cap d’aquestes activitats són capaços d’arribar a acords perque les coses surtin bé. No tenen cohesió grupal, experimenten angoixa e inseguretat no confien els uns en els altres i no es transmeten seguretat. Cada un vol fer la seva i tira per costatsdiferents amb lo qual no aconsegueixen les fites proposades. Durant la setmana de projectes diferents alumnes de l’insitut s’apunten al credit d’autocràcia. Aqui es forma un nou grup novament formal.
Etapa formal: Encara i que ells es coneixen del institut no tots van a a la mateixa classe, aixì doncs hi ha una pressa de contacte com a grup, experimenten una desorientació afectiva, cadascun espregunta què passarà? Com he d’actuar? Què pensarà la resta del grup de mi? Passen per una situació d’angoixa e inseguretat en que la preocupació principal de cada persona es ser acceptada pels demes.
Etapa d’establiment de normes: la comunicació es fa més fluida i es produeixen intercanvis afectius que faciliten la identificació dels membres. Es comencen a crear unes normes, cadascú sent lanecessitat d’influir en la presa de decisions grupals, es denomina un lider, en aquest cas, el profesor Wenger, el qual demana als alumnes que es dirigeixin a ell com a sr. Wenger, nomes podran parlar quan els-hi doni la paraula i a més ho hauran de fer dempeus.
Etapa d’eficiència i integració grupal:La comunicació en el grup es oberta,comencen a prendre decisions en concens, i a més apareix unsentiment intens d’identitat grupal, es seuen en parelles un bon estudiant a un que li costa una mica més per tal d’ajudar-se, comencen a identificar-se com a grup, decideixen un uniforme de clase(unas deportivas i una camisa de color blanc), un nom pel grup(la ola) i una salutació pels integrants del grup. Els seus membres senten la necesitats satisfetes i això els permet com a grup desenvolupar lacreativitat i l’eficiència, en el cas de la pel.licula quan el professor els-hi demana idees tothom té moltes i de molt bones, per buscar el nom del grup, el logo, per fer-se publicitat (pegatines, gorres, tatoos, postals, barrets,samarretes,etc...)
Etapa final: en el cas de la pel.licula no hi ha una etapa final degut en que tot acaba en tragèdia. El que si destaca es la por que senten elsintegrants de “la ola” en desfer el grup quan ho poroposa el sr. Wenger.
3. Al film es plantegen diverses situacions en què es posa de manifest la importància de pèrtanyer a un grup per part dels alumnes de l’institut, sobretot en el cas concret d’en Tim. Reflexiona al voltant d’aquest personatge i de la seva evolució al llarg de la pel.licula
En Tim té una família el pare i la mare que sembla que noli prestan gaire atenció, a l’institut és un noi tímid que regala coses als demes per tal de caure en gràcia (com es el cas de l’herba que li regala a en Sinan).
A mida que es va creant la ola ell troba una mena d’estabilitat que potser mai a tingut a casa seva i es sent més fort i molt més capaç de tot, ja que troba seguretat en els seus companys i es sent estimat, cosa que a l’institut mai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS