La ola

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (843 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1.
2. Explica breument l’argument de la pel·lícula

Durant una setmana de projectes a un professor se li be al cap una idea, es fer un experiment amb els seus alumnes per a que entenguin eltema que han de tractar a classe, els governs totalitaris.
En uns dies es comença a imposar la disciplina i un sentiment de comunitat entre els membres del grup, però al tercer dia els alumnescomencen a aïllar-se i amenaçar-se entre ells, al final el conflicte acaba desencadenant la violència durant un partit del waterpolo, llavors el professor decideix no seguir amb aquet experiment i explicaals alumnes que s’acaba el projecte de LA OLA, que així es com es diu el grup, però llavors es massa tard perquè LA OLA s’ha descontrolat i alguns fanàtics es neguen a que acabi, i el més fanàtic detots acaba pegant un tret a un d’ells i suïcidant-se després, el professor acaba a la presó.

3. Explica les fases de la vida grupal per les que passa el grup

Etapa de establiment de normes: Enaquet grup no hi havien dificultats inicials ja que es va crear com a grup, i entre tots ja es coneixien i ha de ser tot tan ràpid que es comença ja establint unes normes, fàcils de acatar.
Etapa deeficiència e integració grupal: Es la etapa on es resolen els conflictes que poden haver entre els membres del grup, en aquet cas es dona un cop a classe, on un membre del grup s’havia dedicat a posarel signe de LA OLA per tots els llocs i el professor arriba a classe imposant les seves normes i resolent el conflicte.
Etapa final: Es quan el grup o creix més, o varia o es desfà, en aquet cas elgrup va desaparèixer ja que van haver morts i el professor a la presó.

4. Al film es plantegen diverses situacions en que es posa de manifest la importància de pertànyer a un grup per part delsalumnes del institut, sobretot en el cas concret d’en Tim. Reflexiona al voltant d’aquet personatge i de la seva evolució al llarg de la pel·lícula

Jo trobo que el Tim era un personatge una mica...
tracking img