La Ola

Páginas: 6 (1273 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2011
Pràctica de “La Ola”

Activitat 1

● Organització:

- Formal:

1- Ideologia de l’escola: si tenen una ideologia de dretes, d’esquerres, més de centre, etc.

3- Estructura interna (organització del poder): Jerarquia que tenen dins del centre, (director, cap d’estudis, professors...).

4- Política del país: El sistema polític que hi ha al govern pot arribar a condicionar en gran mesura.- No formal

1- Ideologia: La ideologia que la organització duu a cap pot influir en gran mesura que hi hagi gent a favor o en contra.

2- Estructura interna (organització del poder): Jerarquia que tenen dins del centre, (director, cap d’estudis, professors...).

3- Factors psicològics: Trobem tots aquells factors psicològics que afecten a “la ola”, com poden ser el sentiment d’unitat,la sensació de ser tots iguals, la de tindre un líder que els guia, etc.

● Usuaris:

1- Família: El tipus de família que els estudiants tenen, pot influir moltíssim, des de algun membre que pugui arribar a obsessionar-se massa per la seva desestructuració familiar, com algun altre que s’adoni que allò no està be pel recolzament de la família.

2- Personalitat: El caràcter de cadascú delsmembres i la seva personalitat influeix en tots els àmbits de la organització, a més que la organització els influirà més o menys o d’una manera o una altra depenent de la seva personalitat.

3- Història i territori: Influeix en les decisions que prenen al llarg de la pel·lícula (per exemple, veiem clarament com el fet de que succeeixi a Alemanya té una certa influencia).

● Professional

1-Personals: La situació personal dels docents influeix molt, tan a nivell del grup “la ola” com a nivell del centre (influeixen les males relacions entre els docents, influeix la relació del professor amb la seva dona, etc).

2- Entorn: Tot el que rodeja al professor, el seu entorn, l’influencia.

3- Equip docent: L’equip docent està clar que té un fort pes; en primer lloc, trobem el professorque no vol canviar el seu curs d’anarquia per el d’autocràcia, i en segon lloc, trobem com quan comença a posar en pràctica tot això, la directora li dona suport.

Activitat 2: Reflexió personal

FITXA TÈCNICA DE “ LA OLA”

- Títol original: Die Welle.

- Data d'estrena: 28-11-2008.

-Web oficial: http://www.welle.info

- Any: 2008.

- Durada: 101 min.

- Director: Dennis Gansel.- Guió: Dennis Gansel, Peter Thorwarth.

- Intèrprets: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich, Christiane Paul, Jacob Matschenz, Cristina do Rego.

La història es desenvolupa al llarg d'una setmana, en què els alumnes sotmesos a l'experiment del seu professor (qui s'alça com a líder de tots ells), van canviant a poc a poc, i unint les seves ments en una sola. Aquestarapidesa en els esdeveniments serveix per emfatitzar el fet del fàcil que seria tornar a caure en dramàtics errors passats. El director no es va amb floritures ni metàfores, al cap i a la fi la història ja té prou potencial per si sola. Fins i tot el director càrrega una mica les tintes a "recordar" que aquests alumnes alemanys rebutgen el nazisme per raons històriques. No s'han parat a reflexionar, noho han viscut en pròpia pell. Els sembla horrible perquè tothom ho considera horrible. Una dada a tenir en compte en la seva posterior rentat de cervell. Aquest rentat de cervell el veiem ben clar, almenys per part de la majoria d’alumnes, els quals al principi de la película tenen ben clar que no podríen tornar a caure en una dictadura d’aquest tipus, i son ells mateixos, i degut a tot una sèriede condicionants, els quals s’involucren totalment en aquesta “dictadura” a dins de l’aula.

Està ben clar que la didàctica es un dels temes que més de a prop toca la pel·lícula, i un dels fonaments de la didàctica és que el professor ha d'intentar que els alumnes s'inicien en el pensament i comportament dels processos de solució de problemes i, al resoldre'ls, abast els esquemes d'acció, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS