La Ola

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
REFLEXIÓ
SOBRE “LA OLA”

La trama d’aquesta pel·lícula gira al voltant d’un professor a qui li és assignat fer un projecte educatiu sobre l’autocràcia, encara que ell no el vol fer. Aquestprofessor, Rainer Wenger, presenta als seus alumnes els elements que intenten donar suport a la ideologia política de l’autocràcia, la qual, és una dictadura. Aquests elements són l’esperit de grup, elsentiment de comunitat, ideals comuns, disciplina i ajuda mútua.
Al principi els alumnes es prenen el projecte com un projecte més, però quan veuen que milloren la seva autoestima i superen les sevesdiferències socials comencen a fer un disseny per diferenciar el grup, i a més, volen portar un uniforme i inventen una salutació per identificar-se.
A poc a poc el grup d’alumnes va creixent ja queells es fan notar, fent actes de vandalisme com grafits i calcs, encara que van excloent, agredint i sent intolerants amb totes aquelles persones que no estiguessin unides a La Ola, arribant a extremsd’organitzar-se per la defensa del grup i del seu líder, el professor, i dient que la seva vida és La Ola.
El senyor Wenger, en donar-se compte que La Ola estava arribant massa lluny decideix aturar elprojecte, però en fer-ho, un dels alumnes es suïcida perquè creu que La Ola és la seva vida.

Penso que la majoria dels alumnes depenen dels altres en l’aspecte de que no tenen una personalitatespecífica i que en creen una de general amb la que s’identifiquen tots. Crec que tots hem de ser tal com volem ser, i no comparar-nos amb els demés. Em de pensar que som únics, que per molt que algús’assembli a nosaltres, cap persona pot ser igual que nosaltres. Una persona sense una personalitat pròpia no té res de gràcia i a més no ens agrada que una persona no en tingui.
La personalitat és una deles coses que una dictadura no ens deixaria tenir; passa el mateix amb la llibertat, no podríem fer el que volguéssim, o dir el que pensem.

Considero que la pel·lícula "La Ola" ens fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola
  • Ola ola
  • Ola la ola
  • OLA* OLA*
  • Olaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS