La palanca

Páginas: 4 (902 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2012
LA PALANCA



ÌNDEX:

1. Introducció
2. Que és una palanca?
3. Tipus de palanques
4. Problemes
5. Web grafia

1. Introducció
L'home, ha inventat mecanismes que lipermetin estalviar energia i amb això aconseguir que els seus esforços físics sigui cada vegada menors. Entre els diversos mecanismes es poden citar les corrioles, els engranatges i les palanques.
Lapalanca és una màquina simple que s'utilitza en una gran varietat d'aplicacions. Probablement, les palanques siguin un dels primers mecanismes produïts per multiplicar forces.
Amb una bona palanca éspossible moure grans pesos i també tan petits que mostren dificultat per tractar-los.

Es diu que el propi Galileu Galilei havia dit: "Doneu-me un punt de suport i mouré el món". En realitat,obtingut aquest punt de suport i usant una palanca suficientment llarga, això és possible. Gairebé sempre que es pregunta respecte a la utilitat d'una palanca, la resposta és que “serveix per multiplicaruna força”, i això és cert però domina el sentit que multiplicar és augmentar, i no és així sempre, de vegades el multiplicar és disminuir.

2. Que és una palanca?
La palanca és construïda peruna barra rígida, un punt de suport (també anomenat “fulcre”) i dues forces: una força (o resistència) a la qual cal vèncer (normalment és un pes a sostenir, a aixecar o a moure) i la força (o potència)que s'aplica per realitzar l'acció. La distància que hi ha entre el punt de suport i el lloc on està aplicada cada força, es denomina braç. Així, a cada força li correspon un cert braç.
Com engairebé totes les màquines simples, amb la palanca es tracta de vèncer una resistència, situada en un extrem de la barra, aplicant una força de valor més petit que es denomina potència, en l'altre extremde la barra.
En una palanca podem distingir els següents elements:
* El punt de suport o fulcre.
* Potència: la força (en la figura d'a baix: esforç) que s'ha d'aplicar.
* Resistència:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palanca
  • Palanca
  • Palanca
  • Palancas
  • Que Es Una Palanca?
  • palancas
  • Las Palancas
  • la palanca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS