La Pedrera

Páginas: 6 (1466 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015



1. CATALOGACIÓ
1.1 Nom: Casa Milà (La Pedrera)
1.2 Autor: Antoni Gaudí
1.3 Lloc: Barcelona, Passeig de Gràcia
1.4 Època: 1906-1910
1.5 Dimensions:
1.6 Sistema contructiu: sistema d’estructures i voltat a les golfes

2. ESTIL O MOVIMENT
2.1 Característiques generals
L’art modernista presenta algunes característiques pròpies que són:
L’art modernista va suposar un trencament amb els temes iestils del passat
Utilització dels nous materials
Inspiració en les formes de la natura
Importància dels elements decoratius
Inspiració en la natura
Art vinculat al nacionalisme català
Utilització de tots materials; ferro, cerámica, fusta…
Conecta amb el gòtic català
L’estil de la Pedrera coincideix amb el primer edifici modernista anomenat La Casa Tassel de Victor Hortas.
2.2 Relació amb altresestils o èpoques
Un punt destacat en l'evolució del modernisme va ser l'Exposició Universal de París de 1900, en la qual el modernisme va triomfar en cada mitjà exposat. El seu apogeu va arribar en l'Exposició Internacional de l'Art Decoratiu Modern de 1902 a Torí, Itàlia, on els dissenyadors van exhibir obres de tots els països europeus on el modernisme va florir. Altres obres d’aquest artistasón La Casa Batlló, La Sagrada Família i El Parc Güell, totes elles situades a Barcelona.



3. CONTEXT
3.1 Context general
En el marc de la societat industrial i de la producción en sèrie, a Anglaterra sorgeix la societat Arts i Crafts que reacciona contra el maquinisme i reivindica el valor de l’obra ben feta i el retorn al treball artesanal.
Respon a la necessitat de crear un nou estil enreacció a l’historicisme de l’arquitectura de gran part del segle XIX i al realisme de la plàstica, subtituint-los per una actitud romántica i una intenció decorativa
Té un carácter intencional, però també una forta component nacional: a França s’anomena “Art Noveau”, a Anglaterra “Moder Style”, a Alemanya “Jugendstil” i a Catalunya modernisme.
A Catalunya:
Va ser un corrent renovador que inspirat en elsmoviments europeus va dominar tot l’art i la cultura catalana.
El modernisme és impulsat pels intel·lectuals esquerrans de la revista L’Avenç. Després, acabà sent un moviment el qual donava suport la burgesia catalana, que necessitava els seus propis signes d’identitat.
Barcelona ha estat considerada l’Atenes de Modernisme. Però arrela fortament a tot el país dotat en personalitat propia. Aquestart satisfà les necessitats de la burgesia culta perquè enllaça amb la tradició del gòtic nacional i perquè dóna resposta a les aspiracions burgeses de modernitat, de refinament, de luxe i de ostentació.

3.2 Context específic de l’autor de l’obra
Va ser un arquitecte català que ha estat reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de la seva disciplina.
Gaudí es va traslladar perrealitzar els seus estudis d'arquitectura a la ciutat de Barcelona on les seves primeres obres van estar influïdes per diversos estils com el neogòtic, mudèjar, barroc, fins a arribar a l'explosió del modernisme on va aconseguir implantar un estil propi, amb la utilització dels seus estudis sobre la natura i les formes reglades de la geometria.
4. ASPECTES FORMALS
4.1 Planta
És una plantarectangular però amb xanfrà, que fa cantonada. Són dos blocs de pisos amb façana comuna.
4.2 Elements de suport
És una estructura metàl·lica de columnes de ferro, recobert de pedra. El mur no aguanta ni tampoc la façana que és autoportant, és a dir, que tanca però no aguanta. A les golfes hi han arcs catanaris per aguantar la terrassa. Hi ha 270 arcs catanaris de maó amb una coberta plana.



4.3 Elementssuportats
Els elements suportats en aquest edifici són tots els habitatges i els arcs catanàris de les golfes, també la terrasa que és amb una coberta plana.

4.4 Volums
Tot i que són dos blocs ens apareix un sol volum, no hi ha cap línia recta, tot són línies ondulades. És un edifici molt poc simètric, té aparença orgánica. De tot el volum que veiem en l’edifici en sobresurten les xemeneies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pedrera. Gaudi
  • Proyecto De La Pedrera
  • La Pedrera
  • Pedrera
  • pedreros
  • La pedrera, casa milà
  • Cristiandad en el edificio de la Pedrera (BCN)
  • REFLEXION ETICA PEDRERO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS