la pell de la memoria

Páginas: 6 (1353 palabras) Publicado: 18 de junio de 2013
TREBALL SOCIALS




INDEX
Michelin.......................................................................3 i 4
Siemens.......................................................................5 i 6
Benz............................................................................7
Indústria tèxtil..............................................................8
Indústriasiderometal·lúrgica..........................................9
Tecnologia de l’energia..................................................10
Medicina......................................................................11
Transports i Comunicacions............................................12 i 13
Agricultura....................................................................14










MICHELINEduard Michelin va néixer el 23 juny 1859 a Clarmont-Ferrand (Francià), i va morir el 25 agost 1940 a Orcines prop de Puy-de-Dôme.
Va inventar el 1891 el pneumàtic desmuntable per les bicicletes, i al 1894 es va començar a utilitzar també amb els automòbils. Dos anys després, el 1896 ja conduïen prop de 300 taxistes amb els pneumàtics de la marca Michelin.
En el 1889 Edouard i André Michelin esvan fer càrrec de l'empresa familiar que fabricava sabates de fre per a bicicletes.
En el 1891 Edouard Michelin va inventar un pneumàtic desmuntable i reparable en un quart d'hora, i va dipositar immediatament les patents.
En el 1898 André Michelin va crear el personatge del ninot Bibendum.
El 1908 Es van inventar els pneumàtics bessons que van permetre el desenvolupament dels primers camions.Al 1946 es va registrar la patent del pneumàtic amb la carcassa radial que va revolucionar el món del pneumàtic. Es comercialitzarà a partir de 1949 amb el nom de Michelin X.
Al 1965 es Va crear el centre de proves i investigació de Maddox, al nord de Clarmont-Ferrand.
Al 1979 es Va associar a Ferrari, el pneumàtic radial de Michelin es converteixo en el campió del món de Formula 1.
Com aactivitat secundària, Michelin realitza edicions de guies turístiques, guies gastronòmiques i mapes de carreteres, sent la més venuda la coneguda com Guia Michelin.
Recentment s'ha introduït en el mercat de programari d'ajuda a la conducció mitjançant GPS i confecció automàtica de rutes per carretera a través del web (Via Michelin), 3 en col·laboració amb Tela Atlas.
Actualment Michelin segueixcreant pneumàtics per tot tipus de automòbil.










SIEMENS
L'empresa va ser fundada el 12 d'octubre de 1847 en un pis interior del carrer Schöneberg n º 19, Berlín per Werner von Siemens i Johann Georg Halske.
Werner von Siemens, va néixer el 13 de desembre de 1816 en Lenthe, prop de Hannover i va morir el 6 de desembre de 1892 a Berlín, a causa d'una pneumònia. Va ser un inventoralemany, pioner de l'electrotècnia i industrial fundador de l'actual empresa Siemens AG.
Siemens, és una empresa multinacional d'origen alemany i dedicada a les telecomunicacions, el transport, la il·luminació, a través de Osram, a la medicina, al finançament, equips elèctrics, motors, automatització, instrumentació industrial i l'energia, entre d'altres àrees de l'enginyeria
El 1848, lacompanyia va construir la primera línia de telègraf interurbana dins Europa; 500 quilòmetres de Berlín a Frankfurt-am-Main.
Invents com ara el telègraf d'agulles i la màquina dinamoelèctrica van ser elements pioners de l'electrotècnia i base per a l'èxit empresarial.
El 1881, Siemens CA Alternador conduït per Watermill va ser utilitzat per accionar la primera il·luminació d'un carrer elèctric i va ser ala ciutat de Godalming, Regne Unit.
Abans l’empresa feia mòbils, ordinadors etc... ara L’empresa Siemens es dedica a fer electrodomèstics.




















BENZ
Karl Benz, va néixer el 25 de novembre de 1844 a Karlsruhe, Alemanya i va morir el 4 d'abril de 1929 a Ladenburg, Alemanya. Va estudiar enginyeria mecànica, graduant-se amb 20 anys.
Poc temps després...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pell
  • la pell
  • Pelle
  • La Pell Freda
  • La Pell Freda
  • La Pell Quemada
  • la pell freda
  • LA PELL FREDA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS