La Plaça Del Diamant - Resum Per Capitols

Páginas: 15 (3652 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
CAPÍTOL I
Hi ha una festa al poble i Natàlia i Julieta en van per a ballar i rifar cafeteres. Els músics toquen i la gent balla per tot arreu, y mentre Julieta es troba desapareguda entre la multitud una veu li demana ballar a Natàlia, que diu que no sap ballar. L’altre diu que si, que el l’en porta i després d’anar a veure on es troba la seva americana, comencen a ballar y ell li diu que en unany ella serà la seva dona y la seva reina. Li anomena Colometa i ella, després de dir-li que es promesa es va corregent cap a la seva casa, amb ell corregent darrere ella dient-li que no vaja a soles pel carrer, que se la robarien.

CAPÍTOL II
Natàlia ha quedat amb Quimet però ell arriba tard. Ella no s’atreveix a dir-li res per si de cas s’ha confós ella. Aleshores donen un passeig i ella nosap com dir-li que ja ha deixat a en Pere com ell li demanava cada vegada que es veien. Quan es troben al parc, ell comença a explicar-li quins son els drets de l’home i la dona i que a ella li te que parèixer bé tot el qui ell digui, i que si no li pareix bé es perquè ella no ho entén. De sobte ell es posa a córrer agafant-li fins eixir del parc i quan es troben fora li diu que no es fiï perquèquan li puga arreplegar, li baldarà.

CAPÍTOL III
Quan Natàlia es troba amb en Quimet, aquest comença a dir-li que te que deixar el treball a la pastisseria perquè el pastisser va darrera de les dependentes. Natàlia es pensa que en Quimet no li te confiança però ell li diu que sí, que només no vol que el pastisser es diverteixi a la seva costa. Natàlia li diu que això no te cap de sentit i queno deixarà el seu treball. Mes tard en Quimet la porta per a presentar-li a sa mare, i desprès se’n van amb en Cincet per a que lis mostre la casa que tenen que arreglar per a viure més endavant.

CAPÍTOL IV
Natàlia és a casa de la senyora Enriqueta, que es una dona que viu venent castanyes i que sempre va molt neta i l’agrada el cafè. Aquesta li diu que es molt bo casar-se tan jove perquènecessita un marit i un joc on viure. Diu també que es molt bon xic però Natàlia li comenta que a vegades sospira trist i diu: “Pobra Maria...”. Mes tard se’n van Natàlia, en Quimet, en Cincet i en Mateu a la casa, per a rascar paper de les parets i mentre tant, Mateu fer la cuina. A mitja setmana Natàlia i en Quimet tornen a barallar-se perquè en Quimet comença a dir-li de nou sobre el pastisser. Amés li diu que l’a vista passejant amb en Pere i li fa demanar-li perdó agenollada per dins per les mentides, que en realitat, no li ha dit.

CAPÍTOL V
Natàlia i en Quimet van a casa de sa mare, d’en Quimet, a dinar. També es troba una veïna que s’ha barallat amb el seu marit. En Quimet, durant el menjar, comença a comportar-se malament amb sa mare, dient-li que el menjar està massa dolç ifaltant el respecte a la veïna. Aleshores comença a parlar del dimoni i de les persones salades i dolces, i a la fi no se’n menja el dinar. Més endavant se’n van a dinar a casa del pare de Natàlia, però se’n van prompte per a continuar amb la neteja de la casa seva.

CAPÍTOL VI
Quan es el casament. Mossen Joan fa una missa molt bonica on parla d’Adam i d’Eva i la poma i la serp. Desprès del casamenti abans del menjar Natàlia i en Quimet se’n van a fer-se una sessió de fotografies artístiques pel seu casament i quan arriben al dinar ja s’han terminat les olives perquè han tardat massa. Començen a dinar però Quimet es posa amb un dels seus sermons amb en Cincet. Quan arriba el baile uns homes de l’altra sala pregunten si poden unir-se’n a la festa i Natàlia balla amb tothom, fins el final dela celebració, quan ella desitja que torne a començar pel bonic que ha estat tot.

CAPÍTOL VII
Ja desprès de dos mesos casats tot no era més que el mateix cada dia. Una vegada Natàlia es va posar un vestit nou que s’havia fet i en Quimet ni la va mirar. Com que estava parada ell es va a posar a fer-li una broma fent “Uuuu, uuuu” corrent darrere ella per tota la casa i quan l’agafava li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum Per Capitols De "La Tempesta"
  • Resum plaça del diamant
  • resumen la plaça del diamant
  • Tirant lo blanc resum per capitols
  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS