La poesia noucentista

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (485 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La poesia noucentista
Una estètica no espontània, sinó arbitraria, elaborada, amb el recull de formes mètriques clàssiques.
JOSEP CARNER
Els Fruits Saborosos: Recull de 18 poemes en elsquals s’hi presenten diferents fruits i les seves característiques sensorials serveixen de punt de partida al·legòric per comparar amb les etapes de la vida (infantesa, maduresa i vellesa).
Lapoesia d’avantguarda
Una estètica basada en la experimentació, especialment intensa en l’àmbit de les arts plàstiques i pel que fa als generes literaris, va quedar pràcticament limitada a la poesia.CUBISME (PABLO PICASSO) FUTURISME (JOAN SALVAT-PAPASSEIT*) DADAISME (TRISTAN TZARA) SURREALISME (ANDRE BRETON)
JOAN SALVAT-PAPASSEIT*
El Poema de la Rosa alsLlavis (1923): Centrada en el procés amorós que va del desig a la consumició plena, amb una expressió lírica del goig d’estimar que es basa en la sinceritat.
JOSP VICENÇ FOIX
Sol, i de dol (1947):Recull de 70 sonets, escrits abans de la guerra civil, o Foix veu la tradició literària Clàssica d’Occitània, Catalunya i Itàlia i aborda temes filosòfics, amorosos i religiosos.
Les irrealsomegues (1949): 13 extensos poemes de tema polític i cultural relacionats amb la seva biografia i la historia del país.
Onze Nadals i un Cap d’Any (1960): Llibre centrar en aquesta festivitat.

Lapoesia postsimbolista
Poesia que parteix del simbolisme. Una estètica basada en la experimentació, especialment intensa en l’àmbit de les arts plàstiques i pel que fa als generes literaris, va quedarpràcticament limitada a la poesia.
CARLES RIBA
Elegies de Bierville (1943): L’experiència en l’exili li serveix per introduir la seva poesia la dimensió metafísica i religiosa de l’home que esbusca ell mateix i els seus orígens.
1r i 2n Llibre d’Estançes (1919-1930): Són reflexions de vivències personals en forma de reflexió moral profunda 1r(Influencia Noucentista) 2n(Influencia...
tracking img