La premsa groga

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 11 de enero de 2011
ESCOLA UNIVERSITÀRIA POLITÈCNICA DE MATARÓ
GRAU EN MITJANS AUDIOVISUALS (GMA)

Llenguatge, expressió i comunicació audiovisual

La premsa groga és una classe de periodisme que presenta notíciespoc contrastades i que a més fa servir titulars molt vistosos per tal de vendre més exemplars dels diaris. Per tal de vendre més també exageren les notícies i fan sensacionalisme.

El naixementd’aquest tipus de periodisme data del 1895 aproximadament en el marc d’una batalla entre diaris de Nova York. En aquesta batalla s’hi trovaben el Journal de William Randolph Hearts i el World de JosephPulitzer i la disputa era per la venta d’unitats. Degut a aquesta disputa tots dos diaris recorrien a titulars magnificats i sensacionalistes.
Va ser al World on es va iniciar l’origen del nom a arreld’una tira còmica protagonitzada per un nen vestit amb una gran samarreta groga en la que apareixien impreses les paraules pronunciades pel personatge. A la historieta de The Yellow Kid es va utilitzarper primer cop la tinta groga i gràcies a aquesta innovació els lectors van començar a anomenar premsa groga a aquest tipus de publicacions, un detall curiós és que el dibuixant de les historietes vatraballar alternativament per els dos diaris a la vegada, cosa que va fer que encara s’imposés més el calificatiu de premsa groga per aquest tipus de premsa.
La premsa groga es caracteritza per elstitulars en lletra gran, sovint de les notícies de menor importància; abundant ús d’imatges, dibuixos, etc.; l’ús d’entrevistes falses, titulars enganyosos, pseudo-ciència i un desplegament de suposatsexperts i èmfasi en tot color en els suplements dels diumenges normalment amb tires còmiques.

Aquest és un gènere que ara per ara té molt de pes, i que normalment dona importància a fets que no entenen tanta deixant de banda notícies que ens poden ser més útils en el nostre dia a dia. També en la televisió observem fenòmens de premsa groga i cada cop més, per sort hi ha programes com els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Premsa groga, cuba
  • grogas
  • Grogas
  • groga
  • Grogas
  • Grogas
  • Grogas
  • las grogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS