La publicitat a l’edat mitjana.

Páginas: 4 (965 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
La publicitat a l’edat mitjana.


L’edat mitjana comença amb la caiguda de l’Imperi Roma, l’inici del segle V, l’any 476 i el final al segle XV amb la caiguda de Constantinoble, el 1453, tambéamb el descobriment d’Amèrica l’any 1492. L’edat mitjana és coneix com una època fosca, on l’església i els reis tenien el poder i control del poble. El sistema polític, econòmic i social era elFeudalisme. La qualitat de vida era miserable per de la baixa societat, que tenien que pagar impostos els reis. L’edat mitjana és divideix en l’alta edat mitjana i la baixa edat mitjana.

La analfabetismeregnava per quasi tota societat, així que la principal forma de comunicació era l’oral, la comunicació escrita estava en mans del poder i l’església, i la comunicació gràfica que hi havia erensímbols i elements iconogràfics. Elements de comunicació explotats per l’església i el feudalisme. L’església utilitzava elements simbòlics, imatges, emblemes, pregoners i cartells manuscrits. Així trobemque l’església utilitzava mètodes publicitaris i propagandístics per adoctrinar el poble medieval i mitjançant la religió trobem antecedents de la publicitat. Aquests antecedents tenien un funcióbastant similar a la publicitat actual, ja que la societat buscava identificar-se i reconeixes a través dels símbols religiosos. L’església també generava “la publicitat escrita” anuncis manuscrits iamb dibuixos, que col·locaven a les parets de les esglésies i servien per demanar diners a la gent del poble i finançar-se utilitzant la venda d’ indulgències.

El pregoner de l’edat mitjana, és unafigura on podem associar el concepte que tenim de la publicitat actual. El pregoner practicava la publicitat oral, trobem diversitat d’anuncis de pregoners dins l’edat medieval. El pregoner queinformava al poble de les decisions dels senyors feudals, reis i nobles. Pregoners que anunciaven l’activitat comercial d’un carrer o productes. Pregoners que anunciaven nens perduts etc. La figura del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Espanya a l'edat mitjana
  • Musica. l'edat mitjana
  • Esquema de l'edat mitjana
  • De l'edat mitjana a l'edat moderna
  • Història de la música: dels inicis a l'edat mitjana
  • Vestimenta a l'Edat Mitjana
  • Escriptura llatina a l'edat mitjana
  • la dona a l'edat mitjana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS