La revolta dels animals

Páginas: 6 (1292 palabras) Publicado: 16 de enero de 2012
1.-INTRODUCIÓ

George Orwell (1903-1950): Escriptor britànic, l'autèntic nom del qual era Eric Arthur Blair, si bé és més conegut pel seu pseudònim literari de George Orwell. Va néixer en Motihari (Índia), en 1903 i va morir a Londres en 1950. Va estudiar en el prestigiós Col·legi de Eton. Va entrar a formar part de la Policia Colonial, pel que va ser enviat A Birmània. Va viatjar a Espanya, icom resultat de les seves vivències va escriure Homenatge a Catalunya. La novel·la que li va donar fama mundial va ser Rebel·lió en la granja (1946), una rondalla protagonitzada per animals, dura paròdia de la situació de la Unión Soviètica i les fallades del comunisme; d'aquesta obra és la famosa frase "tots som iguals, però uns mes iguals que uns altres" (en anglès en la nobel·la original: "allanimals are equal, but some animals are more equal than others"). La seva última novel·la, 1984 (1949), és la descripció d'un món futurista i totalitari, en el qual la màquina ha guanyat el terreny a l'home, convertint-se en el Big Brother, el Gran Germà omnipresent.

En 1998 es va publicar en el Regne Unit, les Completi Works de George Orwell (1903-1950), en edició de Peter Davison, unamonumental col·lecció de 20 toms i més de 8.000 pàgines que recull tots els escrits d'aquest autor.
Rebel·lió en la granja: Novel·la escrita per George Orwell el títol original de la qual és Animal Farm. Es va publicar en l'any 1945. Es tracta d'una crítica en forma de meravella sobre la Revolució russa i la Rússia post-revolucionària, i, per extensió, sobre totes les revolucions.

2.-ARGUMENT ICOMENTARI

Argument

Els animals del Mas Pairal, propietat del senyor Jones, situada a Anglaterra, farts de les injustícies que sofrixen per part dels seus amos, es revolten contra ells, motivats especialment pel discurs que havia fet porc Vell Major uns dies avans de morir. Expulsen als amos de la granja, i a partir d'aquest moment ells són els seus amos i els seus objectius són poder arribar aser autosuficients i millorar la seva qualitat de vida, la granja passa a anomenar-se Granja dels Animals. Els porcs, donat el seu major nivell d'intel·ligència sobre la resta dels animals assumeixen el comandament. Gradualment el poder va corrompent als porcs, encapçalats per Napoleó i Snowball, més endavant únicament Napoleó després de l'expulsió de Snowball per part d'aquest, i una nova tiranias'ensenyoreix de Granja dels Animals en substitució de l'anterior soferta per part del senyor Jones. Això es reflecteix, sobretot, en les modificacions anònimes realitzades en els manaments que havien estat escrits, de mutu acord per tots els animals, però sempre aquestes modificacions tenien un cert benefici amb les activitats dels porcs. Un exemple és el manament que diu “Cap animal beuràalcohol” que posteriorment li va ser afegida la terminació “a l'excés”, després de la troballa per part dels porcs d'una caixa de whisky. Els animals són sobreexplotats per part dels porcs, això es reflecteix en la construcció del molí per tres vegades consecutives i en la realització de totes les tasques de la granja. Finalment els porcs acaben adoptant actituds totalment humanes, davant les miradesincrèdulas dels altres animals.

Comentari

El caràcter del missatge que l'autor, George Orwell, pretén amb aquesta novel·la podríem dividir-lo en diversos apartats:

➢ D'una banda l'autor pretén analitzar una societat en la qual un poder excessiu engendra corrupció, mitjançant dolents exemples o consells que puguin causar un dany moral. Aquesta postura es veu plasmada en la novel·la a partir dela presa de comandament dels porcs.

➢ Altre punt amb el qual està en total desacord l'autor és el totalitarisme de qualsevol espècie, és a dir, aquella societat en la qual destaca un cap o capdavanter sobre els altres membres d'aquesta, el qual no admet cap forma legal d'oposició. Això ho veiem en els porcs, però sobretot en el personatge de Napoleó.

Però amb la principal doctrina que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • animals
  • animals
  • Animals
  • Animals
  • animals
  • Animals
  • Animals
  • Animals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS