La salmonelosi

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (425 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de agosto de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
DAVID MARTÍN ARNÓ

 La salmonel·losi és una malaltia infecciosa produïda per

un bacteri del gènere Salmonel·la.
 La salmonel·losi afecta el tracte intestinal i el torrent

sanguini, i ésuna de les principals causes de la gastroenteritis.
 Hi ha dos classes de Salmonel·losi, la tifoide, que

s'adquireix d’un altre malalt o d'un portador, i la no tifoide.

Salmonel·la

Forma detransmissió: La salmonel·losi es transmet a través del consum d'aigua o aliments contaminats, pel contacte amb objectes contaminats i amb persones o animals infectats per aquesta malaltia,especialment pollastres, vaques, porcs, ratolins, però també en mascotes com rèptils, gossos i gats.

Els pollastres són una via de contagi

Símptomes i desenvolupament: Els símptomes de la salmonel·losisón diarrea, febre, i ocasionalment mal d'estómac, mal de cap i vòmits, aquest últim capaç de provocar deshidratació i més present en nens petits i gent gran. Aquests símptomes poden tardar entre 3 i 5dies en desaparèixer. La malaltia es pot desenvolupar entre un i tres dies després d'ingerir el bacteri, i ho pot fer en quatre formes diferents: la forma intestinal, la forma articular, la formaorgànica i la forma nerviosa.

Tractament:
La majoria de persones infectades es recuperen sense l'ajuda de medicaments, o mínimament amb líquids per evitar la deshidratació.

Beure líquids com aigua,sucs...

En el cas que es necessiti medicament, s'ha de fer una prova anomenada antibiograma per seleccionar els medicaments que s'han de prendre. Es farà via oral o intravenosa durant 2 o 3 dies.Si sorgeixen algunes complicacions s'hauran de seguir les indicacions d'algun especialista.

Prevenció: Per a prevenir la salmonel·losi s'han de seguir les indicacions següents: - Sempre s'ha detractar la carn de vaca i de porc com si estigués contaminada (congelar la carn de seguida, evitar menjar-la crua o poc feta...). - Evitar menjar ou cru o aliments poc fets que continguin ous crus....
tracking img