La Sexualidad En Los Adolescentes

Páginas: 4 (842 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2012
2. LA SEXUALITAT
Tots sabem què és la sexualitat, però ens pot resultar difícil definir-la. La vivim, la sentim, hi reflexionem i, a la vegada, influeix en les nostres relacions amb els altres.Malauradament, poques vegades ens parem a parlar-ne. La sexualitat, l'afectivitat, l'amor, el desig... incideixen d'una manera molt important en el nostre creixement com a persones, i influeix enl'equilibri psicològic, afectiu i emocional de cadascun de nosaltres.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la sexualitat com "un aspecte central de l’ésser humà al llarg de la seva vida iengloba el sexe, la identitat de gènere i els rols, l’orientació sexual, l’erotisme, el plaer, la intimitat i la reproducció. La sexualitat es viu i s’expressa en pensaments, fantasies, desitjos,creences, actituds, valors, conductes, pràctiques, rols i relacions. Tot i que la sexualitat pot incloure totes aquestes dimensions, no totes elles s’experimenten o s’expressen sempre. La sexualitat estàinfluenciada per la interacció de factors biològics, psicològics, socials, econòmics, polítics, ètics, legals, històrics, religiosos i espirituals.”
Des que es neix es te sexualitat. Com se sent, com esviu i com s'expressa la sexualitat forma part d'un procés d'aprenentatge i socialització, que es veu influenciat per les experiències que s’han anat vivint al llarg de la vida. L’entorn més proper(família, escola, amics...), així com la societat i la cultura, van omplint de continguts la manera d'entendre i compartir la sexualitat. L'educació sexual rebuda té una influència decisiva en lesrelacions sexuals posteriors.
És important remarcar que, quan es parla de sexualitat, no només es refereix a un instint biològic que serveix per a la reproducció o la unió sexual mitjançant el coit, sinóa una gran varietat de sensacions que estan integrades en la globalitat de la persona. Les relacions sexuals poden permetre la reproducció, però també l'expressió de sentiments d'enamorament, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolescencia y sexualidad
  • Sexualidad en adolescentes
  • Sexualidad en la adolescencia
  • Sexualidad en la Adolescencia
  • Adolescencia y sexualidad
  • La sexualidad en la adolescencia
  • Adolescencia y sexualidad
  • La sexualidad en la adolescencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS