La sida

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (452 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La SIDA
Actualment, la sida segueix sent un problema a nivell mundial. L’epidèmia s’ha estès, en major o menor grau, a diverses regions del món, i principalment a l’Àfrica. A l’any 2001 la xifra esva elevar a quaranta milions d’afectats pel virus. Encara no s’ha trobat una cura, però existeixen fàrmacs antriretrovirals que alenteixen els efectes. El major percentatge d’afectats es troben alspaïsos menys desenvolupats, i un la major part d’aquets no tenen accés als medicaments necessaris.
L’Àfrica subsahariana és la regió més castigada per la malaltia. L’extensió de l’epidèmia suma els28’5 milions d’afectats, provocant la mort de milions d’africans cada any. En la població adolescent, s’ha detectat un descens del percentatge d’afectats degut a les extenses campanyes informatives ide distribució de preservatius. L’altra cara de la situació, però, és dels onze milions d’orfes. Uganda és l’únic país que ha registrat una disminució dels afectats, mentre que Djibouti, Etiòpia oKenya els índexs es mantenen. Botswana ha començat una campanya per subministrar els corresponents medicaments, dels quals s’han reduït els preus.
A l’Amèrica Llatina i el Carib hi ha un 1’8 milionsd’afectats, on Haití i les Bahames obtenen la xifra més alta de casos. Països com Brasil, Argentina i Uruguai el consum de drogues intravenoses ha estat el principal motiu de contagi. D’altra banda,aquestes tres regions han tingut un major accés als tractaments. Al Carib i gran part de l’Amèrica Central la poligàmia entre heterosexuals i la prematura edat d’inici de les relacions sexuals han estat elsprincipals motius de transmissions. En canvi, Costa Rica, Mèxic, Nicaragua, entre d’altres, han estat les relacions homosexuals les causants.

A l’Àsia i al Pacífic la suma arriba als 7’1 milions,i el major percentatge l’obtenen la Xina i l’Índia, dos dels països en vies de desenvolupament. Les relacions sexuals de prostitutes amb els seus clients, el consum de drogues intravenoses i les...
tracking img