La sifilis

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (253 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
La Sifilis

La sífilis és una malaltia infecciosa de transmissió sexual a partir d’una bactèria. Aquesta es mescla mitjançant la pell o lesmembranes mucoses.
La sífilis té tres etapes:
A la primera etapa es produeixen úlceres indolores al lloc on s’ha produït la infecció, aquestes úlceresapareixen al cap de 2 o 3 setmanes després de la infecció. Al cap de 4 setmanes desapareixen. La segona etapa apareix de 2 a 8 setmanes després de laprimera infecció, aquesta pot desaparèixer sense ser tractada. I a l’última etapa la infecció és desenvolupa al cervell, al sistema nerviós, al ossos,a la pell. En aquesta part es pot detectar la bactèria a partir de la sang.
Els símptomes d’aquesta malaltia són: les úlceres i la inflamació delsganglis limfàtics. També hi ha uns símptomes especials per cada etapa de la sífilis, a la segona etapa el símptomes poden ser la febre, la fatiga,dolors, etc. I a la etapa final els problemes nerviosos, cardíacs y cerebrals.
Aquesta malaltia té un tractament, que es basa en els antibiòtics comla penicil·lina. A les persones amb al·lèrgia a la penicil·lina se’ls administra la doxicilina, aquests tractaments tenen efectes secundaris queafectaran al pacient, com per exemple; febre, nàusees, erupcions cutànies i dolors musculars. Després de ser tractat, el pacient haurà d’anar a fer-seproves de sang cada 2,3 o 5 mesos i no fer practiques sexuals fins no haver fer-se 2 controls.

Imatges de persones amb sífilis.

Dani Moreno
tracking img