La vaca cega

Páginas: 3 (511 palabras) Publicado: 4 de abril de 2011
Comentari de Català B1D
La vaca cega

Aquest poema d’estil naturalista de Joan Maragall s’ha convertit en un gran referentper a la la lírica catalana del segle XX, forma part del recull de poemes anomenat Poesies i el va escriure un estiu a Sant Joan de les Abadesses quan va veure una vaca que anava torta, va preguntar ala gent del poble que li passava i li van dir que un vailet li va buidar l’ull amb una pedrada.
El poema té una estructura molt estricta, està compost per vint-i-tres versos decasíl·labs d’artmajor, sense rima regulari amb una mètrica de tres tercets, un quartet i una dècima reial (ABC DEC FEA GCHF FAACCACEI). Aquesta estructura és molt fidel al seu estil i a la seva teoria de la paraula vivaon mostra la seva idea de que cada vers té un mot que millor li escau i que si és necessari destroçar la mètrica per introduir-hi una paraula que li surt del cor ho farà. Tot i que a la pràctica nosempre ho aplica.
Aquesta poesia es podria dividir en 2 parts la primera consta dels tres tercets i el quartet on introdueix a la vaca explicant la seva situació tràgica i ens parla de que podía ferabans de quedar-se cega amb un narrador omniscient, i per últim la segona part és la dècima reial ens descriu el paissatge i la vaca abeurant-se descrit com un espectador més.
No té gaires recursosretòrics sinò que es centra amb exaltar els sentiments dramàtics i tràgics que vol transmetre l’autor. Vol comunicar l’estat de marginació que la vaca sent envers la resta del món, identificant-la amb lasensació de rebuig de la societat que sentien els modernistes, però que tot i així prefereix aferrar-se a la vida que resignar-se i deixar-se morir.

Carles Turú
La vaca cegaJoan Maragall

11A Topant de cap en una i altra soca,

11B avançant d'esma pel camí de l'aigua,

11C se'n ve la vaca tota sola....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la vaca cega
  • La vaca cega
  • La Vaca Cega
  • la vaca cega
  • La Vaca Cega
  • Comentari De Text: La Vaca Cega
  • Comentari Vaca Cega
  • La Vaca Cega De Joan Maragall

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS