La Vida Incerta

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
Introducció:
El 1921 Josep Carner marxa de Catalunya en un exili voluntari per culpa de la Guerra Civil. No perd del tot el contacte amb el país (hi publica llibres, fa llargues estades...), peròl’enyorança del país s’hi afegeixen la mort de molts familiars i companys pròxims. Des de l'estranger es concreta i culmina una evolució poètica que és comparable a la que experimenta la poesia catalanadel moment (la culta). Aquesta evolució, és la postsimbolista que és caracteritza per la preocupació per la condició de l'home, no tant per la condició estricta de poeta sinó per les virtuts ilimitacions de la persona humana, això fa que hi hagi temes del record i l'enyorança. A part daixò també hi ha una recerca de solucions a les preocupacions de la seva vida, que poden ser purament humanes (elseny en la maduresa) o transcendents (la fe religiosa). En conclusió, Carner connecta amb el postsimbolisme per diverses bandes, però manté les seves particularitats. Hi ha dos camins en la poesiacarneriana d'aquesta etapa. El primer es el que tendeix a l'abstracció i el segon és el que parteix de la imatge externa i no de l'abstracció: poemes fixats en una determinada escena com “La primavera lapoblet” (1935) on hi ha imatges procedents del món exterior, a partir dels motius de la tardor i la primavera, a partir d’un jo poètic que es mira el món de manera assenyada i pausada.
Explicació:La vida Incerta, del llibre de La primavera al poblet de 1935, ens mostra el fet que no saps que et passarà en un futur molt pròper, o sigui el tema principal d’aquest poema és el mateix títol.
-Enla primer estrofa, Carner ens fa una introducció de les èpoques de l’any. En el primer i segon vers ens mostra la tardor. Aquí ell ens diu que les fulles cauen i el riu se les emporta. En el tercervers ens mostra l’estiu ( “ve el sol roent”) i l’hivern (“després les maltempestades”). I finalment, acaba amb la primavera, dient-nos que tornaran a sortir les flors, i que vindran temps millors....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vida Incerta
  • La Vida Incerta De Josep Carner
  • Comentari de text de La Vida Incerta de Josep Carner
  • incertos
  • introducció la vida incerta, josep carner
  • CANÇONETA INCERTA
  • Cançoneta Incerta
  • O incerto señor don hamlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS