La violinista de Paris

Páginas: 6 (1343 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2013
Titol: La violinista de París
Autor: Joan Pla
Època: L’obra està ambientada en la època actual
Altres obres de l’autor: “Mor una vida, es trenca un amor, La màquina infernal, L’ordinador màgic, L’òmicron, El misteriós punyal del pirata, la secta del Graal, L’anell del Papa Luna, El segrest; Graffittis, L’illa del faraó, El crist romànic, Només la mar ens parlarà d’amor, L’autobús d’aniràs ino tornaràs, Cartes d’amor i de mort.
Editorial: Espurna, Bromera.
Tema: La novel·la, a banda de tractar una bonica i curiosa historia d’amor, parla de la vida que porten molts joves que, per estar en desacord amb el sistema capitalista i amb el consumisme que aquest comporta, s’aïllen de la societat per tal de viure agrupats lluitant sempre que poden per canviar i millorar el món.
Resum:Bernat és un jove que estudia Belles Arts que es veu afectat quan son pare perd la feina i la família no pot fer front a la hipoteca del pis, per la qual cosa es traslladen a casa dels avis materns però, ell, no volent ser una càrrega per als seus iaios que viuen de les seues míseres pensions, decideix anar-se’n a viure a una fàbrica abandonada amb un grup de xicots que viuen junts per aïllar-se de lasocietat. Per a unir-se a la colla trenca el seu mòbil, deixa a casa els seus papers i canvia radicalment la seua manera de vestir, però prompte comencen a eixir diferències importants el líder del grup i ell mateix, siguent aquest més partidari de la pau i Bernat de les manifestacions no tan pacífiques. Per això, el dia que Bernat coneix Marcel Beaulieu, qui està al cap del moviment ecologista id’esquerra francès que té intenció de fer caure la ciutat de París, les seues ganes d’entrar en acció i d’abandonar la rutina de ciutat fan que no s’ho pense ni un segon i se’n vaja amb ell i el seu grup a París.
Estant ja a París s’adona que el líder del seu ex grup ha sigut mort i que a ell, per ser el últim que havia estat amb el líder, l’estava buscant la policia com a principal sospitós. Elldecideix no tornar i seguir a París, on, per a guanyar-se la vida, comença a pintar a una placeta per tal de guanyar-se uns dinerets per poder viure i allí coneix una jove violinista, Céline, de qui s’enamora i amb qui, al poc temps, comença una relació. Però, quan la policia va a casa de Céline a preguntar per Bernat ambdós decideixen anar-se’n a Bretanya per tal d’amagar-se i allí continuendedicant-se al que tant els agrada: ell dibuixar i ella tocar.
Un dia, per no portar papers, és empresonat durant uns dies fins que el jutge, sense haver aconseguit saber quin era el seu nom ni d’on provenia però considerant que no era cap perill, l’allibera, i, quan torna a casa, Céline ja no hi és. Ell torna a París a buscar-la i torna a ser detingut per la policia, però aquesta vegada es veuobligat a donar les seues dades i l’envien a Espanya per a ser jutjat. Una vegada allí, després de declarar, troben el culpable i ell ix sense càrrecs de la presó, trobant a l’eixida a Céline i ambdós se’n van a viure amb la família d’ell, però sense deixar de seguir treballant per a aportar diners i ajudar a mantenir la família.
Narrador: La historia la narra en primera persona el protagonista,Bernat, així que forma part de l’obra i valora el que ocorre subjectivament.
Temps: el temps de la historia es prou ample, un any com a mínim. No hi han salts enrere ni avant durant tota la historia, però sí al pròleg, on hi ha una prolepsis i narra una petita part de la historia que tornarà a contar-se més tard, en el seu ordre correcte. La novel.la està escrita en passat.
Espai: Ja que Bernatse’n va de casa i canvia de vivenda en varies ocasions, els espais són múltiples, anant des de València, la seua terra natal, fins a França i Bretanya. Comprèn fàbriques que habita amb els revolucionaris, el búnquer que ocupa amb Céline a Bretanya, i milers d’espais oberts per on es desplacen durant tota l’obra.
Personatges:
Principals:
Bernat: és el protagonista. Té 20 anys i ha cursat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen la violinista de paris
  • la violinista de paris
  • El violin
  • El violin
  • el violin
  • El Violin
  • el violinista
  • El Violin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS