laocoont i els seus fills

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
Laocoont i els seus fills.


Títol: Laocoont i els seus fills.
Autor: Agesandre, Polidor i Atenodor de Rodes.
Cronologia: segle III – II a.c.
Tipologia: escultura exempta.
Material: originalde bronze; còpia romana de marbre.
Tema: mitològic.
Estil: hel·lenístic grec.
Localització: museu Vaticani.





Context

Període hel·lenístic. Conquistada Grècia per Felip de Macedòniai ampliades les seves fronteres gràcies a les conquestes d'Alexandre el Gran, els ideals grecs es van transformar. Si l'hel·lenisme significava nous valors culturals i estètics també significaria ladifusió del llegat grec a llocs molt llunyans en la geografia i en el temps, a través dels romans que, en assimilar aquests valors, els van difondre també a Occident a través de les seves conquestes.

Estil

Laocoont i els seus fills és l'adaptació en marbre d'un original de bronze del començament del segle II a.c. L'original només ho haurien format dues figures, perquè en el relat mitològicgrec Laocoont apareixia únicament amb un dels seus fills; probablement el segon fill va estar afegit per fer coincidir l'escena amb la narració que Virgili fa en la Eneida.
Laocoont i els seus fillsés l'escultura més important de l'escola de Rodas, que va destacar durant el període hel·lenístic. L'art hel·lenístic esta caracteritzat per la seva teatralitat a l'hora d'expressar les accions i laseva preferència pel moviment i per la grandiositat.



Descripció formal

Es defineix a partir d'una piràmide i d'una diagonal que travessa tota l'escultura. D'una banda, la piràmide que formen lestres figures, amb el cap de Laocoont al vèrtex, i per l'altra, la diagonal que generen el braç dret i la cama esquerra de Laocoont. Les tres figures queden unides per les serps.

Per això, aquestestres figures són representades en una lluita brutal per la seva vida en què cada múscul està en tensió per escapar-se de l'abraçada mortal.
El dramatisme, el dinamisme i l’expressivitat son les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • laocoont i els seus fills
  • COMENTARI DEL LAOCOONT I ELS SEUS FILLS
  • Laocoont I Els Seus Fills
  • Laocoont i els seus fills
  • Laocoont i els seus fills
  • Laoocont i els seus fills
  • Laocont I Els Seus Fills
  • Laoocont i els seus fills, aqüeducte romà de les ferreres (pau)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS