Las Bicicletas Son Para El Verano

Páginas: 4 (917 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
Las bicicletas son para el verano

1) Com creus que reflecteix la pel·lícula la vida d'una ciutat espanyola en guerra. Relaciona-ho amb les fonts orals que tu has rebut (avis, familiars...).
Lapel·lícula reflecteix tot el sofriment i la pobresa que hi havia en Madrid durant la guerra. Com ja sabem la guerra estava dividida en dols bàndols, el feixista dominat per les tropes franquistes, iper altre banda el bàndol republicà, el que va dominar Madrid durant gairebé tota la guerra. Es pot veure en la pel·lícula que gent molt propera, com per exemple amics, recolçaven diferents bàndols.
Lapel·lícula per altre banda també reflecteix la insuficiència del poder de la República davant l’assetjament continu de les tropes franquistes, així com els continus bombardejos per part de l’aviacióalemanya. Durant la pel·lícula es veu el patiment de la població que gairebé no tenien per menjar, i on es va passar molta fam durant la guerra.

2) Valora l'escena en què la veïna que té el maritescàpol a la zona feixista li demana menjar al protagonista a canvi de favors quan entrin a Madrid "els seus" i el pare de família li respon que "ojalá" ell tingués menjar per donar-li i ella no lipogués agrair mai.
La veïna recolça el bàndol feixista, i com que eren els republicans els que dominaven Madrid durant la guerra, ella va passar molta fam i no té ni per alimentar a la filla i llavorses quan demana ajuda al pare de la família que en canvi aquest es del bàndol Republicà, i que li promet fer el que pugui. Ella li diu que quan entressin els feixistes i ocupessin Madrid li agrairiamolt el que estava fent per ella, però ell li diu que tan de bo mai no hagués de agrair-li, ja que això significaria la derrota republicana.

3) Fes una valoració dels diversos personatges que surtenen la pel·lícula. Amb quin t'identifiques més ?.
-En Lluís, el pare de la família, defensa el bàndol Republicà i es un home que confia en els seus. Ell treballa en una bodega però que serà acomiadat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las bicicletas son para el verano
  • Las Bicicletas Son Para El Verano Resumen
  • Las Bicicletas Son Para El Verano
  • “Las Bicicletas Son Para El Verano”
  • Las Bicicletas Son Para El Verano
  • Las bicicletas son para el verano
  • Las bicicletas son para el verano
  • las bicicletas son para el verano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS